Crna kronika 29.02.2016. 18:16. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 18:27.

Podignuta je optužnica

Pročitajte za što terete napadače iz krvavog sukoba u Goričanu

Podignuta je optužnica u slučaju koji je u srpnju 2015. godine šokirao Goričan. Općinsko državno odvjetništvo nakon istrage optužilo je petoricu muškaraca (1966., 1986., 1992., 1985. i 1986.) zbog kaznenih djela pokušaja teške tjelesne ozljede te oštećenja tuđe stvari.

- Okrivljenike se tereti da su 12. srpnja 2015. u ugostiteljskom objektu u Goričanu fizički napali četvoricu muškaraca u cilju da ih teško ozljede iz osvete zbog ranijeg verbalnog sukoba s njima. Tereti ih se da su ih udarali rukama, nogama, staklenim bocama i palicama po tijelu te im bacali pepeljare u glavu pri čemu su sva četvorica oštećenika zadobila tjelesne ozljede. Četvrtookrivljenika se tereti i da je u isto vrijeme porazbijao inventar ugostiteljskog objekta te stakla na prozorima i rashladnoj vitrini - stoji u priopćenju odvjetništva.

Podsjetimo, riječ je o sukobu u kafiću Međimurka, u kojem je pet osoba romske nacionalnosti (četiri iz Goričana i jedan iz Pribislavca) napalo više osoba hrvatske nacionalnosti.

Za nanošenje teške tjelesne ozljede predviđena je kazna između šest mjeseci i pet godina zatvora. Budući da je riječ o kaznenom djelu za koje je moguća i kazna od pet godina zatvora, kažnjiv je i njegov pokušaj. No, kako specificira Kazneni zakon RH, onaj tko pokuša kazneno djelo "može se i blaže kazniti".