Crna kronika 28.06.2016. 09:46. Zadnja izmjena: 28.06.2016. 17:51.

Županijsko državno odvjetništvo

Prvo ispitivanje policajca koji je ustrijelio svoju partnericu i njezinu nećakinju

Policajac Gorazd Novak koji je u nedjelju iz službenog pištolja u Svetoj Mariji ubio dvije žene, jučer (27. lipnja) je priveden na prvo saslušanje pred Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Novak će najvjerojatnije biti optužen za teško ubojstvo, ubojstvo i dovođenje u opasnost života i tijela općeopasnom radnjom ili sredstvom, za što je zapriječena minimalna kazna od deset godina zatvora.

Županijsko državno odvjetništvo provelo je 28. lipnja prvo ispitivanje hrvatskog državljanina (1970.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. Kaznenog zakona na štetu ženske osobe (1964.) i kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona na štetu ženske osobe (1977.).

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 26. lipnja 2016. u Svetoj Mariji najprije ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u žensku osobu koja je izlazila iz automobila ispred svoje kuće, s kojom je bio u vezi (iz osvete jer je željela prekinuti tu vezu), nakon čega je krenuo prema automobilu te otvorio vrata s vozačeve strane i ispalio više hitaca u drugu žensku osobu. Obje oštećenice su zadobile prostrijelne rane po cijelom tijelu od kojih su odmah preminule.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika te odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

O događaju smo pisali OVDJE.