Crna kronika 27.06.2016. 11:53. Zadnja izmjena: 27.06.2016. 12:04.

Dvostruko ubojstvo

Ubojica i žrtva bili su u ljubavnoj vezi, prije ubojstva mobitelom kontaktirao partnericu

Počinitelj dvostrukog ubojstva, policajac Gorazd Novak, bio je u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi sa svojom 6 godina starijom kolegicom Boženom Mustač, koju je u nedjelju hladnokrvno ubio iz pištolja, kao i njezinu nećakinju Andreju Barić. Potvrđeno je to na današnjoj konferenciji za novinare načelnika PU međimurske Krunoslava Gosarića i voditelja Službe kriminalističke policije Zdravka Kolarića. Vezu su godinama uspješno skrivali i za nju je znao tek vrlo mali krug ljudi. I ubojica i žrtva bili su samci. Također je službeno potvrđeno da je ubojica prije dvostrukog ubojstva mobitelom kontaktirao svoju partnericu te da je žrtve pratio automobilom do mjesta ubojstva, rodne kuće Božene Mustač u Svetoj Mariji.

Nakon počinjenja ubojstva, počinitelj je pokušao pobjeći, ali ga je uz pomoć još jednog susjeda savladao i razoružao Boženin susjed, policajac iz PU Prelog, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti i koji je u borbi s ubojicom također zadobio lakše tjelesne ozljede. Njemu, ali i zaposlenicima PU međimurske bit će pružena psihološka pomoć. Gorazd Novak bio je teško bolestan, policija zbog zaštite osobnih podataka nije željela reći od čega je bolovao, ali neslužbeno saznajemo da se radi o leukemiji.

Na pitanje novinara kako je moguće da policajcu na dugotrajnom bolovanju nije oduzet službeni pištolj, načelnik Gosarić rekao je da to nije bilo učinjeno jer se ne radi o psihičkoj bolesti te da ništa nije upućivalo na to da bi se moglo dogoditi to što se dogodilo. Gosarić je dao nalog službenicima za zakonitost postupanja, da potvrde sve navode oko držanja i eventualnog oduzimanja službenog oružja, te da će se utvrditi radi li se možda o nečijem propustu i stegovnoj odgovornosti. PU je pomagala bolesnom kolegi za kojega su u nekoliko navrata skupljali novac.

Svi detalji tragičnog događaja znat će se tek nakon završetka istrage, budući da su iz policije i sami priznali da još dosta detalja treba razjasniti. Protiv počinitelja će biti podnesena kaznena prijava zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva, ubojstva i dovođenja u opasnost života i tijela općeopasnom radnjom ili sredstvom, te će u zakonskom roku (danas op.nov.) biti predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske.

O događaju smo pisali OVDJE.