Crna kronika 03.08.2017. 09:59. Zadnja izmjena: 03.08.2017. 19:14.

Incident u Sitnicama

ODBIJENICA Poželio njihovu kćerku pa im potom ubacio Molotovljev koktel?!

- Noćas, (3. kolovoza) nešto poslije ponoći u Murskom Središću, Ulici Sitnice, nepoznati počinitelj u hodnik obiteljske kuće, vlasništvo 54-godišnjaka, ubacio je staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom, koja se prilikom razbijanja zapalila, a plamen je djelomično zahvatio namještaj i elektroinstalacije. U trenutku događaja u kući se nalazilo dvoje ukućana, koji su sami uspjeli ugasiti požar - javila je Policijska uprava međimurska u jutarnjem priopćenju za medije. Tokom dana stigle su nove informacije.

Policija je javila da su pronašli počinitelja. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osumnjičen je 49-godišnjak, kako doznajemo - također iz Sitnica. Boca je bila ispunjena benzinom te je u nju umetnuo vezicu za vezivanje obuće i potom je zapalio. No, ukućani su uspjeli ugasiti požar koji je planuo nakon što se ubačena boca razbila.

Uz kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom osumnjičenik će biti predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske.

Neslužbeno, doznali smo nešto i o motivu ovog čina. Navodno je počinitelj želio imati vezu s kćerkom oštećenog, no, ovaj se tome protivio.