Crna kronika 05.01.2016. 13:20. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Iz dvorišta Jambrošićevih odvezen dvadeset godina stari Fiat Uno

Ukrali "prvu ljubav" Bojana Jambrošića

- Nekome možda taj Unić star dvadeset godina ništa ne znači. Ali meni je bio sve. S njime sam išao na posao, u Zrinski na drugom kraju grada. Sad mi pomažu kolege i prevezu me. Inače ukradeni Uno stoji na sina, njegov je. Ali kako on putuje na duže relacije, u Zagreb, tako sam mu rekao neka si on uzme Opel Merivu. Meni je Uno bio taman po Čakovcu. Tko zna gdje je sad - ispričao je za list Međimurje u utorak 29. prosinca Zvonimir Jambrošić.

Naime, u noći na ponedjeljak 28. prosinca netko se odvezao njihovim Fiat Unom bijele boje. Bio je na kolnom prilazu, pred obiteljskom kućom u Ulici Slavka Kolara u Čakovcu. Lopov vjerojatno ne zna da je osoba na koju stoji automobil Zvonimirov sin, poznati pjevač Bojan Jambrošić!

- Bojan je bio vezan uz taj Uno. Kupio si ga je kad je položio vozački, s 18 godina. Da, bio mu je nešto kao prva ljubav među autima - ispričala nam je Bojanova majka Jagoda Jambrošić. Ni njoj ni suprugu nije jasno kako nitko od ukućana nije čuo što se događa noću.

                                                            Zvonimir Jambrošić

"Žena, neko nam je auta fkral"

- Auto je bio na kolnom prilazu pred garažom, ali ograda je bila zatvorena. Tu je i zasun koji škripi. Pa čak ni deda Josip nije ništa čuo! - čude se Jambrošići. Međimurska policija objavila je da je u bravi bio ključ.

- Evo, tak je ispalo. Bili smo u nedjelju na Sajmištu, ispratiti kćer Irenu s djecom za Zagreb. Vratili smo se doma pa sam Zvonku rekla neka skoči po kruh. Otišao je do auta, stavio ključ u bravu, ali smo shvatili da ipak imamo kruha. I tako je taj ključ ostao u bravi. Drugo jutro je Zvonko trebao krenuti na posao. Došao je unutra i rekao: "Žena, neko nam je Bojanovog auta fkral!" Inače, Bojan je sad u Zagrebu. Bio je oko Božića doma, ali se vratio. Sinkronizira, nastupa u mjuziklima i dosta je tamo - ispričala nam je gospođa Jagoda.

Nema ni Bubija

- Čak me Jagoda niti ne krivi za ključ - dodaje sa smješkom na naše potpitanje gospodin Zvonimir. U nedjelju navečer vidjeli su više pripitih osoba u ulici, kako dolaze iz obližnjeg ugostiteljskog objekta. Ali ne mogu nikoga konkretno kriviti.

- Ali mogu vam reći da je ulica jako prometna. Često prolaze sumnjivi likovi, ulaze ljudima u dvorišta... Svako malo nešto nestane. Evo, meni su i teglu sa cvijećem odnijeli! - kaže gospođa Jagoda. Zabrinuta je i za mačka Bubija. Naime, nisu ga vidjeli od dana kad je nestao i Fiat Uno! No nadaju se da to nije nikako povezano.

- Žao nam je Unića. Registriran je u desetom mjesecu. Glatko je prošao eko-test, ništa na njemu nije trebalo popravljati, ima nove gume - kažu Jambrošići, koji su sinu odmah javili što se dogodilo.