Crna kronika 10.03.2017. 10:27. Zadnja izmjena: 10.03.2017. 10:33.

Ima i toga

Za "zicere" na kladionici sumnjivcima uplatio 48 tisuća kuna!

- Početkom ožujka, 24-godišnjak s područja Međimurske županije pronašao je na jednoj od društvenih mreža oglas o mogućnosti dobivanja podataka o „sigurnim“ parovima (visoki koeficijenti) na kladionicama. Nakon toga, putem komunikacijske aplikacije za pametne telefone ostvario je kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavljala kao vlasnik kladionice. Tijekom kontakata vlasnik je zatražio da mu 24-godišnjak uplati dio očekivanih troškova i određen postotak iznosa mogućeg dobitka te je do današnjeg dana putem tvrtke za međunarodni prijenos gotovine uplatio oko 48 tisuća kuna raznim osobama na području Bosne i Hercegovine - izvijestila je međimurska policija o nevjerojatnom slučaju lakovjernosti.

Mladiću, naravno, nije isplaćen obećani dobitak od gotovo 27 tisuća eura. Slučaj je prijavio policiji, koja provodi kriminalističko istraživanje.

- Svakako, ovo je dobar primjer da upozorimo građane da lakovjerno ne prihvaćaju primamljive ponude domišljatih prevaranata jer će vrlo vjerojatno postati žrtve prijevare te ostati bez određenog dijela uloženog novca - poručuju iz policije.