Glas javnosti 18.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Bolje da nas je manje, nego...

Čitajući list »Međimurje« od 24.6. moram priznati ugodno me iznenadio sadržaj članka pod naslovom “I ja mislim”, potpisan po autoru Slavko Rako, koji između ostaloga iznosi jedan vrlo dopadljiv i politički zdrav stav i kriterij oko primanja članstva u jednu stranku u nastajanju Narodna stranka - reformista. 

On ističe da u toj stranci neće biti mjesta špekulantima, izlascima i prelascima iz stranke u stranku, jer takovi nanose samo štetu reformistima i na takove ne računaju. Bravo! Ispravan i pošten kriterij jedne političke stranke, koji ne poštuje nijedna politička stranka u političkom životu Lijepe naše. Međutim, razočarenje odmah slijedi. Na stranici 8 istog lista objavljen je članak pod naslovom “U Čakovcu otvoren ured reformista”, a uz članak objavljena fotografija s potpisom “Grupa reformista na otvaranju prostorija u Čakovcu”.  Ništa neobično, ali na fotografiji u prvom redu začudo uočio sam Dragutina Katalenića, što nažalost u startu kompromitira navedeni stranački kriterij o prijemu članstva, s obzirom da je Katalenić poznat po političkim transferima.

Ovo me odmah prisjetilo na jednog našeg poznatog političkog transferista Marijana Vargu. Listajući list »Međimurje« nisam za sad pronašao napis o njegovoj promjeni ideologije i “vjernosti” novoj stranci, što začuđuje. No, razumljivo, on čeka rasplet Pusić - Čačić, te status nekih njegovih stranačkih “kumova”, kako bi donio odluku kome se prikrpati.

Svjedoci smo čestih sramnih prijelazaka iz političke stranke u stranku iz raznih motiva i pobuda u cilju zadovoljenja osobnih interesa pojedinaca na štetu svog naroda, ali to je na žalost život djela naših političara. Zbog toga me ponukao navedeni članak reformista u kojem stranka promovira jedan čestit i pošten kriterij prijema u članstvu, a ne političkih trgovina članstvom.

Angažman ili članstvo u stranci reformista raznih konvertita dovelo bi u pitanje vjerodostojnost kriterija o prijemu članstva, što bi činilo štetu stranci, kako navodi Slavko Rako. 

Simpatizer stranke

I. Novak

Izvor: 3090