Glas javnosti 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

"Ja volontiram - a ti?"

Udruga tjelesnih invalida Međimurja u sklopu svog projekta „Ja volontiram – a ti?“ organizira radionice o volontiranju.
Radionica o volontiranju za i sa osobama s invaliditetom provesti će se za dvije grupe sudionika – prva grupa u srijedu 30.4. od 8 do 13 sati, a druga 17.5. u subotu od 8 do13 sati u prostoriji Udruge tjelesnih invalida Čakovec, na adresi Perivoj Zrinskih 1, Čakovec.
U sklopu projekta organizirat ćemo mnoge akcije poput Dana otvorenih vrata Udruge, kućne posjete članovima/icama Udruge, kreativne radionice, druženje članstva, izdavanje novog broja časopisa Udruge “Listek”, a u kojima će aktivno sudjelovati volonteri/ke koje ćemo educirati na ovim radionicama.
Pozivamo sve zainteresirane od 18 do 35 godina starosti koji bi se u Udruzi željeli angažirati i svojim znanjem i vještinama doprinijeli volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom, da se prijave na radionicu na kojoj će naučiti sve o volontiranju, specifičnostima volontiranja sa osobama s invaliditetom te o organiziranju javnih akcija i kampanja. Radionicu provodi Marina Kolar (Udruga Zora), a sudjelovanje je besplatno. Broj sudionika edukacije je ograničen, troškove izvođenja radionice, radne materijale i osvježenje osigurava Udruga tjelesnih invalida Međimurja.
Nakon edukacije, educirani volonteri/ke će surađivati zajedno sa vodstvom Udruge u organizaciji i provedbi navedenih aktivnosti kao članovi/ce našeg volonterskog tima.
Opći cilj projekta „Ja volontiram – a ti?“ je razvijanje svijesti o važnosti volonterskog rada kod mladih Međimurske županije, njihovo uključivanje u volonterski rad s osobama s invaliditetom, te cjelokupni razvoj lokalne zajednice kroz volontersko uključivanje mladih, a financira ga Regionalna zaklada za lokalni razvoj – ZAMAH.
Volonterima/kama Udruga omogućava besplatno sudjelovanje na dodatnim edukacijama, a sve volonterske aktivnosti (kao i edukacije) upisuju se u volontersku knjižicu koju vam izdajemo.
Za sudjelovanje na edukaciji molimo popunite prijavnicu: http://tinyurl.com/qhgcdtb
Pozivamo Vas da postanete dio našeg volonterskog tima, te da kroz ovaj program zajedno promoviramo važnost volontiranja i unaprijedimo razvoj naše lokalne zajednice. 
Inače, Udruga tjelesnih invalida okuplja osobe s invaliditetom s područja Međimurske županije i djecu s teškoćama u razvoju, a svrha djelovanja je pomoć u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom, kao i pomoć u njihovoj socijalizaciji.
Posebna misija udruge je izjednačavanje mogućnosti i unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom te njihovo ravnopravno i aktivno sudjelovanje u zajednici.
Vlatka Vincetić,
voditeljica projekta

Izvor: 3079