Glas javnosti 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Još u travnju smo tražili smanjenje plaća zastupnika!

U listu „Međimurje“ od 17. prosinca 2013. objavili ste u rublici I JA MISLIM .... pismo vašeg čitatelja ili čitateljice R.B. iz Čakovca. Radi točne informiranosti vaših čitatelja molim vas da u narednom broju objavite moj odgovor vašem čitatelju ili čitateljici.
1.Klub zastupnika Hrvatskih laburista – Stranke rada uputio je u saborsku proceduru još 18. travnja 2013. Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika. Tim prijedlogom tražimo smanjenje plaća svim državnim dužnosnicima za 21%, jer smatramo da su upravo dužnosnici ti koji se prvi moraju solidarizirati s teškom materijalnom situacijom svojih građana
2.Točno je da je Vlada odlučila uskratiti božićnice, regrese i druga materijalna prava javnim službenicima, zbog čega je u hitnu proceduru poslala Prijedlog zakona o uskrati isplate pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama. Taj zakon trebao je biti usvojen na izvanrednom zasjedanju Sabora, prije Božića. No, taj je Vladin prijedlog 18.12.2013. skinut s dnevnog reda upravo zbog pritiska Hrvatskih laburista, jer smo tražili da se, ako se moraju uskraćivati prava zaposlenicima javnih službi, na istoj sjednici raspravi i naš prijedlog o smanjenju plaća svim državnim dužnosnicima.
3.Naš prijedlog o smanjenju plaća državnim dužnosnicima stoji na dnevnom redu Sabora već više od pola godine. O tome hoće li neki prijedlog biti raspravljen, odlučuje predsjednik Sabora. Iako su Hrvatski laburisti opetovano tražili da se o ovom prijedlogu raspravi, naš zahtjev do danas nije uvažen.
4.Svi građani koji se slažu s prijedlogom Hrvatskih laburista za smanjenje plaća državnih dužnosnika, mogu doprinijeti da Sabor o tome donese odluku na način da se obrate zastupnicima iz redova vladajućih SDP-a, HNS-a, HSU-a i od njih zatraže da podrže naš prijedlog.
Dragutin Lesar,
Šenkovec

Izvor: 3061