Glas javnosti 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Kocijan: Vičević širi neistine o meni

Iskoristio bi priliku da se ispričam čitateljima cijenjenog tjednog lista ‘’Međimurje’’ što sam doveden u poziciju da se na ovakav način obraćam javnosti, ali moram reagirati na iznesene laži, neistine ili poluistine koje načelnik Općine Selnica Ervin Vičević iznosi ne samo u medijima i vijećnicima već svakodnevno i na ulici.

Po zakonu i nikako drugačije 

Gosp. načelniče spominjete vijeće koje je donijelo odluke u 2011. godini vezano za izgradnju farme, da, točno je da su u ono vrijeme vijećnici donijeli takvu odluku, međutim 2014.godine ja kao poduzetnik Općine Selnica te nositelj obiteljskog gospodarstva moje supruge nismo imali zatvorenu financijsku konstrukciju za izgradnju iste pa tu odluku nismo doslovno trebali. Ja sam Vam uputio zahtjev za izgradnju farme na svojoj čestici 2013. godine, a općinsko vijeće je tom zahtjevu dalo pristanak uz odgovarajuće uvjete koje sam i ispoštovao u cijelosti, da bi nakon toga Vi osobno izmanipulirali donesenu odluku pretvorivši je u zaključak bez obzira na općinsko Vijeće. Vi i predsjednik Vijeća Radovan Zadravec ste jedini bili protiv. Nadalje, peticija koju sam ja donio u prostorije Općine nije po zakonu, a Vaša je po zakonu? Govorite da svojim zaključkom štitite mještane što vam potvrđuje peticija mještana koju ste vi sami sastavili, a sadržaja je protiv izgradnje moje farme. Peticija koja je naknadno potpisivana poslije isteka roka javne rasprave za PP (na kojoj su jedino mogli mještani dati primjedbe i prijedloge) te je kako navodite uvrštena kao primjedba, peticiju koju niste ni na zahtjev vijećnika pokazali vijećnicima Općine Selnica (Što skrivate? Iza ovog Vašeg zaključka o odbijanju gradnje skriva se nečiji drugi interes. Zašto ga ne iznesete?). Ljudima je već jasno za koje interese Vi radite, znaju ljudi tko je kupovao parcele oko mene, koji je godinama meni htio zabraniti rad ne samo u poljoprivrednom sektoru, ista ekipa je bila i zaslužna što je nekoliko poduzetnika otišlo na druge lokacije Gospodarskih zona u druge Općine. (Da li je to po zakonu načelniče?)

Moje dozvole

Da Vas ispravim: Lokacijsku dozvolu sam dobio 21. prosinca 1998.g. izdano od ureda za prostorno uređenje Međimurske županije; klasa UP/I-350-05/98-01/765 URBROJ 2109-05-98-5 na osnovi iste izdana mi je i građevinska dozvola i to 23.ožujka 1999.godine KLASA: UPL-361-03/99-01/87 URBROJ: 2109-05-03-99-4 u ono vrijeme po tadašnjem zakonu uporabna dozvola nije trebala. Spominjete skladištem, tko Vam je to rekao? Govorite da ste provjerili u svim dozvolama. Od samog početka naziv građevine je ‘’gospodarska građevina-peradarnika za brojlere’’, a nikakvo skladište (zašto obmanjujete javnost). Na kraju sam zbog osobnih razloga 18. siječnja 2002. godine izmijenio građevinsku dozvolu samo u dijelu naslova investitora i to sa ‘’Kocijan - Gort’’ d.o.o. u Kocijan Danica iz Selnice... Da ste čitali rješenje građevinske dozvole znali bi da imam dozvolu za izgradnju peradarnika na kat znači da mogu imati zakonom propisane kapacitete od 40 tisuća pilića za nastavak izgradnje sam prijavio gradilište 24.4.2014. nadležnom inspekcijskom nadzoru.

Komunalna naknada

Čudno mi je da vi ne znate ili ne želite znati, komunalna naknada nije bila obračunata za moj peradarnik kao ni za nijedan objekt koji služi isključivo za poljoprivrednu proizvodnju (peradarstvo, stočarstvo, svinjogojstvo), a bili ste vijećnik u prijašnjem mandatu. Odluka o komunalnoj naknadi bila je donesena 2002. godine, zbog teške situacije u poljoprivredi u ono vrijeme poglavarstvo je donijelo odluku za oslobođenje u smislu poticaj poljoprivredi, pa temeljem toga na cijeloj Općini Selnica ni stočari ni peradari ni uzgajivači svinja nisu imali obračunatu komunalnu naknadu. Sada će općina Selnica imati ogromnih prihoda: poslali ste ovih dana obračun komunalne naknade meni kao peradaru i to u iznosu od 5040 kn godišnje (veliki iznos!), ali pazi ovo, općinski prihod je od toga na osnovu komunalne naknade samo 560 kn godišnje, a ostalo je prihod Hrvatskih Voda na osnovnu slivne vodne naknade (koje su ovo igre?). Po takvom kada zbrojimo prihod općine svih farmi na našem području, Općina ne doseže ni 3000 kn godišnje, a to je sadašnjem načelniku puno za investirati u poljoprivredu.

Na kraju samo još želim reći da unatoč mojoj građevinskoj dozvoli koju posjedujem za farmu na kat htio sam na općinu dati prijedlog da gradim farmu uz postojeći objekt iz razloga što je prvo isplatljivija, a drugo manje će (ako već praši) prašiti u samo naselje od farme na kat (ja sam taj koji želi pomoći u kvalitetnijem suživotu mještana, a ne Načelnik). Zatim, imam parcelu koja se uklapa u i200 metara prema prostornom planu pa me i tu koče u realizaciji projekta znači da ja ne smem nikaj delati.

Antun Kocijan,

Selnica

Izvor: 3088