Glas javnosti 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Laž gradonačelnika Čakovca S. Kovača

Vezano uz objašnjenje naplate lunaparka - koju je objavio svojim vijećnicima grada, na pitanje koliko će koštati pjevači i ostalo u gradu u toku manifestacije “prošćenja”. Dugogodišnja prisutnost lunaparka Brgles iz Varaždina na prostoru starog MTČ igrališta, nikada nije naplatila Turistička zajednica grada, već se naplata prema gradskoj odluci o gradskim porezima na javna gradska zemljišta primjenjivala, te se uplata vršila na gradski proračun a što je vidljivo u službi za financije. Obzirom da se novi gradonačelnik osladio u svojim apetitima po pitanju naplate te je svojom odlukom ili turističkim vijećem podigao cijenu 1 m2 s 1,20 kn na cijenu 1 m2 = 40 kn početna cijena kod izvršenog javnog nadmetanja postignuta je cijena od 70,50 kn po 1 m2, a što je u naravi kod prodavanja 2000 m2 doseglo 141.000 kuna. Obzirom da sam sudjelovao u javnom pozivu kao dugogodišnji zakupac sada sam ponudio iznos od 85.000 kn, te sam na uvid tražio da vidim ostale ponuđene iznose te najbolju ponudu.

Dakle pristigle 3: prva od 85.000 kn, druga od 110.000 kn, treća najveća 141.000 kn. Poveznica između druge i treće najveće je ta što je to ponuda dviju firmi koje su u naravi vlasništvo istog gazde, a da bi bolje pojasnilo i istog onog koji je pod trećim nazivom Lunapark-Čarli, firme Fest d.o.o. iz Karlovca, gostovao od 28.4. pa do 28.5.2014. na trgu grada Čakovca da uveseljava gradonačelnika jer je u njegovu aranžmanu i organizacija koncerata i tada i ove u dane “Porcijunkulovog” prošćenja. To znači kompenzacija boravka u gradu te pola trga pretvoreno u ugostiteljsku ponudu priređivača sve je to cijena koju plaćaju neki drugi, a gradonačelnik, neka objasni kuda je već zataji u samo nekoliko dana najbolju ponudu od 141.000 kuna i koji je razlog da maskira oči vijećnicima i građanima grada Čakovca.

A poskupljenje od toliko posto ne vidim razumnim te sam se osobno obratio njemu kao odgovornoj osobi u turističkom vijeću, gradonačelniku, a objašnjenje je bilo citat: - Ljudi pa kaj bi vi šteli, pa on mi daje 200.000 kuna! - citat završen. Vi prosudite za što treba gradonačelniku netko davati 200.000 kn, kada je izglasana odluka te po internom aktu je provodi direktorica ili Boška Ban Vlahek i predsjednik Turističke zajednice gradonačelnik Stjepan Kovač. Osvrnut ću se i na činjenicu - partnerstvu gradonačelnika i najboljeg ponuđača firme Jamping park d.o.o. iz Karlovca koja je u projektu sudjelovala i sada će biti prisutna s kompletnom ponudom: lunapark, pjevači i ostalo.

A ima toga i još...

Stjepan Brgles,

 Štefanija Kušen

Izvor: 3091