Glas javnosti 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Mjesto lopovluka i kradljivaca

Neki su u sličnim problemima, a kako li je tek mještanima Pribislavca?! Krađa je krađa, ali ne i državnim institucijama. Blagost i neučinkovitost čine lopovima dobro i posao im cvjeta. 

U pola bijela dana provaljuju u dvorišta, u kuće i bezbrižno odrade svoj zanat, a ne odgovaraju nizašto. Lopovima, pljačkašima, provalnicima - maloljetnicima i punoljetnicima i »Međimurje« svakog tjedna statistički bilježi “pothvate”. Manjina ima sva prava, a navodno su segregirani, neshvatljivi, no i bolje zaštićeni od svetih krava u Indiji. Nitko se nije niti pokušao zapitati kako je pojedincima koji dožive njihov teror, kako s materijalne strane tako i s društvene strane. Kako se osjeća osoba koja nađe u svojoj kući sve porazbacano kao da je pala atomska bomba! 

Među tim pojedincima sam i ja. Kradu sve do čega uspiju doći; uz dvije provale u kuću u lipnju 2012., novu provalu sam doživjela 5. lipnja 2014. S druge strane, pljačašima su lese otvorene, a na mojoj niti lanac s lokotom ne pomaže. Institucije za sigurnost kao i Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu su njihove majke zaštitnice.

Katarina

Izvor: 3091