Glas javnosti 07.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Netočni su i zlonamjerni navodi o bilo kakvoj "laži gradonačelnika Čakovca S. Kovača"!

U Vašem listu, broj 3091, od 22. srpnja 2014. godine na stranici u rubrici pisma čitatelja objavljen je tekst s naslovom “Laž gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača”, u kojima su iznesene neistine i netočne informacije koje izlaze iz okvira kritiziranja odluka i poteza gradonačelnika te koje zajedno s opremom teksta kod čitatelja, stvaraju sumnju u moje poštenje te u zakonitost odluka, kako mene kao gradonačelnika, tako i Turističkog vijeća Grada Čakovca.

Stoga Vas molim, da prema odredbama Zakona o medijima (čl. 22, 40 i 41) u prvom sljedećem izdanju lista »Međimurje«, na istovjetan način i na jednakom mjestu na kome je bio objavljen predmetni tekst, objavite ispravak netočne informacije u navedenom obliku:

“Vezano uz tekst pod naslovom ‘Laž gradonačelnika Čakovca S. Kovača’ objavljenog u Listu »Međimurje«, broj 3.091 od 22. srpnja 2014. godine, u rubrici ‘Glas javnosti’, dužni smo se očitovati na neistine i netočne informacije iznesene u predmetnom tekstu, te pojasniti postupak odabira ponuda, slijedom čega temeljem čl. 22, 40 i 41 Zakona o medijima molim da objavite ovaj ispravak objavljene informacije sukladno zakonskim odredbama.

Netočni su i zlonamjerni navodi o bilo kakvoj ‘laži gradonačelnika Čakovca S. Kovača’ kao i svi daljnji navodi predmetnoga teksta u tom smislu, kao što su netočne i neistinite tvrdnje i insinuacije o nepravilnom postupanju u vezi najma prostora za postavljanje lunaparka na manifestaciji ‘Porcijunkulovo’. Netočno je i da sam rekao da mi netko ‘daje 200.000 kuna’, štoviše nisam s autorom teksta niti razgovarao konkretno o natječaju već sam ga uputio na voditeljicu Ureda Turističke zajednice Grada Čakovca gospođu Bošku Ban Vlahek.

Postupak odabira najboljeg ponuđača proveden je sukladno propisima. 

Na Poziv za iskazivanje interesa za najam prostora za postavljanje lunaparka na manifestaciji ‘Porcijunkulovo’ u terminu 30.7. - 3.8.2014., objavljen u Međimurskim novinama broj 980 od 27. lipnja 2014. godine, pristigle su tri ponude: Prva ponuda pristigla je 2. srpnja 2014. godine. od ‘Lunaparka, obrt za zabavne igre’, vlasnika Stjepana Brglesa. Za zakup površine od 2000 m2 ponudili su 85.000 kn, a ponudi je priložena sva potrebna dokumentacija. Druga ponuda pristigla je 4. srpnja 2014. godine, od poduzeća ‘Jumping park’ d.o.o., koje za zakup prostora površine od 2000 m2 nudi 141.000 kn. Ponudi je priložena sva potrebna dokumentacija. Treća ponuda pristigla je 4. srpnja 2014. godine od poduzeća ‘Fest’ d.o.o., koje za zakup prostora površine od 2000 m2 nudi 101.700 kn. Ponudi je priložena sva potrebna dokumentacija.

Turističko vijeće Turističke zajednice grada Čakovca je na svojoj 3. sjednici održanoj 8. srpnja 2014. godine odabralo najkvalitetniju ponudu koju je Turističkoj zajednici uputilo poduzeće ‘Jumping park’ d.o.o., koje je za zakup površine za postavljanje lunaparka ponudilo 141.000 kuna. 

Turističko vijeće jednoglasno je donijelo Odluku o odabiru najkvalitetnije ponude za postavljanje lunaparka na manifestaciji ‘Porcijunkulovo 2014’ u terminu od 30. srpnja do 3. kolovoza 2014. godine. Prema toj odluci u slučaju da odabrani ponuđač odustane od svoje ponude, najam prostora za vrijeme trajanja manifestacije ponudit će se slijedećem najpovoljnijem ponuđaču, ali se predujam, u iznosu od 10.000 kn, uplaćen od strane ponuđača koji odustane od ponude u tom slučaju ne vraća.

Djelatnici Turističkog ureda već ranije upoznali su me s činjenicom da su vlasnik ‘Lunaparka, obrta za zabavne igre’ i njegova supruga u više navrata dolazili u Turistički ured te na neprimjeren način iznosili svoje stavove vezano uz predmetni natječaj i način na koji ga treba provesti, pokušavali utjecati na to da se odabere njihova ponuda. Napominjem da su i tražili i uvid u sve pristigle ponude što im je i omogućeno.

I na kraju, svatko se ima pravo ljutiti i žaliti na sve odluke koje donosi gradonačelnik, Gradsko vijeće i povezane ustanove i poduzeća, no ne mogu prihvatiti da se putem medija neosnovano prozivam ja i Turističko vijeće te da nas se optužuje za nezakonite radnje.”

Stjepan Kovač, 

gradonačelnik Čakovca

Izvor: 3093