Glas javnosti 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

O odgodi utakmice

U prošlom broju lista MEĐIMURJE, usportskoj rubrici KOŠARKA, objavljen je i tekst o tome kako je Čakovec igrao sa samo pet igrača protiv Rudar Cimpera.
U navedenom članku navodi se sljedeće: “Iako je predsjednik Rudar Cimpera, Ivan Božić tražio odgodu, predsjednica Međimurja, gospođa Sandra Žbulj odbila je tu mogućnost. Nesportski potez u svakom slučaju iako je trener seniora, Stjepan Novak bio za odgodu utakmice pa tako niti on, ali i njegovi igrači nisu krivi za potez predsjednice kluba.
Iznesena tvrdnja je neistinita. Na sam dan utakmice 01.02.2014. u 10 sati prijepodne kontaktiran je trener seniorske ekipe KK“Međimurje“ g. Stjepan Novak od strane predsjednika KK“Rudar Cimper“ g. Božić Ivana i traži se odgoda utakmice. Nakon toga slijedi konzultacija trenera KK“Međimurje“ g. Stjepan Novaka sa odgovornim osobama u KK“Međimurje“ i donijeta je zajednička odluka između trenera i odgovornih osoba da se utakmica ne odgađa.
U telefonskom razgovoru koji je uslijedio nakon donesene odluke, između mene kao predsjednice KK“Međimurja“ i g.Božić Ivana predsjednika KK“Rudar Cimper“ , na njegov upit o odgodi utakmice moj odgovor je bio da utakmicu ne odgađamo, pozivajući se na „PRAVILNIK O NATJECANJU„ i „PROPOZICIJI NATJECANJA PRVENSTVA HRVATSKE ZA KLUBOVE A-2 MUŠKIH KOŠARKAŠKIH LIGA“ - Natjecateljska sezona 2013/14, (čl.7) donesenim od strane Hrvatskog košarkaškog saveza. Isto tako u spornom tekstu nije navedeno da je g.Božić tražio odgodu utakmice zbog bolesti njegovih igrača,a prema njegovoj izjavi u našem razgovoru ti igrači su bolesni još od četvrtka. Znači dva dana prije same utakmice,odnosno više od 48 sati prije bili su svjesni situacije o raspoloživosti svog igračkog kadra,te mi nije jasno zašto odgoda nije tražena u tom periodu.
Sandra Žbulj,
predsjednica
KK-a Međimurje Čakovec

Izvor: 3068