Glas javnosti 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Otkud Međimurje-Plin vadi navodna dugovanja?

Vjerujem da nisam jedini od čitatelja MEĐIMURJA koji je ovih dana bio na blagajni Međimurje-plina radi nekakvog starog, navodno nepodmirenog duga za potrošnju plina. Plin plaćam redovito, po očitanju, ali pronađeno mi je nekakvo dugovanje iz rujna 2008. godine, na mali iznos, manje od 20 kuna, za koji nema objašnjenja kako je ostao neplaćen, ni zašto nisam prije na to bio upozoren. Taj mjesec imao sam potrošnju (za kolovoz, pred šest godina!) 37 kuna, a po njihovoj evidenciji, platio sam otprilike pola. Platio sam račun, makar je zastara za takva potraživanja godinu dana, samo da se ne gnjavim. 

Ali tamo sam na blagajni vidio i čuo ljude kojima su “pronađena” osjetno veća dugovanja, redom starija od godinu dana, pa i one koji su dolazili s ovjerenim uplatnicama banke da su nešto platili, a sad ih se potražuje.

Ne znam kako je to sve skupa moguće, ali mislim da bi odgovorne u Međimurje-plinu trebalo pitati odakle se vade ta navodna dugovanja, zašto ih prije nisu naplatili ili barem “dužnike” (kao mene) opomenuli, a onda i - gdje završava novac od tih starih dugova, jer njihovi završni računi uvijek štimaju, nikad ništa ne fali, pa kamo će onda sad s novcem prikupljenim od starih dugova? To bi bilo dobro da u nekom od idućih brojeva MEĐIMURJA pročitamo.

K.H., 

Mali Mihaljevec

Izvor: 3096