Glas javnosti 10.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Predsjednica treba biti volonterka bez naknade!

Kao član VMO Peklenica moram reagirati na članak objavljen u Vašem cijenjenom listu br.3048 od 24.9.2013 godine.
Naime , prema izjavi gradonačelnika grada M.Središće stječe se dojam da su svi članovi VMO-a Peklenica bili za povećanje naknade predsjednici Ivani Maltarić , što nije točno.
Ja na tom sastanku nisam bio jer je sastanak bio sazvan telefonskim putem i u to vrijeme sam bio na godišnjem odmoru na Jadranu , pa prema tome nisam se imao priliku o toj predloženoj temi ni izjasniti.
Na samom početku želim jasno reći i napisati da se protivim povećanju naknade i mišljenja sam da predsjednik VMO-a mora biti volonter jer bi na taj način dokazao da mu je interes mjesta na prvom mjestu, ali to očito kod Ivane Maltarić nije tako . Kad je zvanično bilo potvrđeno da na izbore za Gradsko vijeće HNS-a na čelu s Ivanom Maltarić ide u koaliciju sa HDZ-om bilo mi je jasno da će to HNS naplatiti ali ni na kraj pameti mi nije bilo da će se to dogoditi već u prvim mjesecima vlasti . Evo , imamo cijenu koliko košta HNS. To je 350 kuna neto mjesečno .
Drage moje Pekleničarke i Pekleničari Vi budete to platili , ne gradonačelnik Srpak , on je samo potpisao dokument na osnovu kojeg će te od svojeg poreza platiti rad Ivane Maltarić.
Zbog čega se povećava naknada ? Koji su to radovi i obaveze zbog kojih treba u današnje vrijeme povećavati naknadu 100% ?
U obrazloženju članova VMO-a stoji objašnjenje da je povećan opseg posla. Obrtnik sam od 1996 god. I ako imam povećan obim radova i obaveza onda zaposlim jednog djelatnika ili ako ja više radim onda je i moja plaća veća . Ali rezultat toga su povećani primici u mojem obrtu ali u proračunu VMO Peklenica nema povećanja prihoda . Dakle , zaključak je jednostavan. Ovdje se radi o političkoj korupciji koja već dugo u tako primitivnom obliku nije bila izvedena na ovim prostorima. Najveći paradoks leži u činjenici da župan Posavec smanjuje plaće i štedi na sve strane a članica njegove stranke povećava sebi naknadu 100 %. A ti isti članovi VMO-a Peklenica ( dva iz HDZ i dva iz HNS-a koji su sada u koaliciji ) u samo jednoj točci dnevnog reda prije predlaganja povećanja naknade Ivani Maltarić odbili su dati suglasnost za dodjelu sredstava osobi koji živi sam i s malim primanjima s obrazloženjem da MO Peklenica nema novaca.
MA, DAJTE!
TKO JE OVDJE LUD?
A da se stvari u Peklenici ne rješavaju spomenut ću samo neke :
-čelična konstrukcija koševa je toliko dotrajala da predstavlja opasnost za sve koji igraju košarku
- ulazna vrata Društvenog doma nepropisno se otvaraju
- Inventar iz Društvenog doma ( stolovi i stolice ) predsjednica daje privatnim osobama , trgovačkim društvima i udrugama bez ikakvog dokumenta o izdavanju
- novac poreznih obveznika još uvijek ide udruzi koja je u zadnjih 10 godina ostvarila promet kroz blagajnu veći o d 4 miljuna kuna a da o tom novcu postoje pravovaljane dokumentacije i da se ne podnose financijska izvješća koja su po Zakonu dužni podnositi .
Na sve te stvari i mnoge druge sam više puta upozoravao . I dalo bi se još puno toga pisati i nabrajati...
I nije istina da Peklenica ima već trećeg predsjednika VMO-a zbog kako kaže gradonačelnik Srpak “puno posla „. NIJE ISTINA GRADONAČELNIČE!
Sva trojica predsjednika su iz HNS-a, a razlog njihovih ostavki nije „ povećanje opsega posla „ i to drage moje Pekleničarke i Pekleničari morate znati .
Član VMO-a Peklenica Josip Murković,
SDP

Izvor: 3050