Glas javnosti 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Radije pozovite svećenika na ručak, nego da ga blatite!

Kako je žalosno da se opet u našoj župi Orehovica događa isti scenarij po pitanju našeg župnika. Pa on je već šesti župnik kojeg hoću istjerati, i koji nema mira da u miru vodi našu župu. Prvog svećenika su sterali jer im nije bil po volji. Drugi je bil prepobožen. Tretji je bil ribič jer je rad lovil ribe, pa im ni to nije pasalo. Četvrti je ne nit stigel do crkve jer su ga jurili sa svim i svačem kaj se dalo vu ruke zgrabiti, da je jedva živu glavu odnesel. Peti se sam prosil da ga premeste jer je ne mogel več tu zdržati. I sad je došel i red na šestog svečenika da ga najure. Majčice mila, pa to je za plakati.
Kad se mislite Orehovčani opametiti?! Em ga špijuniraju kam se s autom vozi i kad dojde doma, em mu ne smiju dolaziti u posjet roditelji. Pa zar je vođenje jedne župe samo sedenje s papirom i olovkom na farofo? Žalosno je da našem svećeniku Damiru mama ne smije dojti skuhati ručak nit u nedelju. Zar mi svi nemamo svoju djecu koja isto tak voli mamino jelo. Pa svećenikovi roditelji ne trebaju njegov novac nit naš jer oni imaju svoje mirovine pa još oni njemu kupe šta mu treba. Nitko nezna, tko nije sam, kakva je samoća žalost, a i samoća je čovjekov najveći neprijatelj.
Zato dragi župljani Orehovice, pustimo našeg župnika da nam bar jedan ostane do svoje starosti i umirovljenja kak su po drugim župama svećeniki do starosti i niko se za njih od njihovih župljana ne briga šta rade i kud idu dok nisu u crkvi. A vi, majko našeg župnika Damira, samo dođite i kuhajte mu sve ono što mu niste mogli za vreme njegovog školovanja. A ako se ljudi ne smire i ne utihnu onda bi bilo najbolje crkvu zatvoriti, staviti lokot pak si onda nek ovi koji rovariju protiv svećenika služe misu pod vrbom. Ali budi dragi Bog sa svima nama i da se sve smiri pa da našeg svećenika Damira pozoveju više put na kavu i ručak nek da ga blatiju.
K.H.J.,
Orehovica

Izvor: 3069