Glas javnosti 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Svi puno rade, a sve je više alkohola i droge među mladima

Poštovani župane i dožupanice, kao građanka Županije međimurske, majka djeteta osnovne škole duboko sam zabrinuta za situaciju koja se dešava i sve je više prisutna u Međimurju.
Alkoholiziranje mladih kako u osnovnoj tako i u srednjoj školi svakim je danom sve više a sada smo dodatno uznemireni naslovom u »Međimurju« da se droga dila i puši već u 5., 6. i 7. razredu. S druge strane istupi i informacije mjerodavnih službi koje se bave tim problemima vrlo su optimistične, čak nam se plasiraju vijesti Zavoda za javno zdravstvo da je opadanje konzumenata droge a novine donose sasma drugu poražavajuću statistiku.
Takve informacije vrlo zbunjujuće djeluju na mene kao čitatelja i majku djeteta, tj. ne znam kome vjerovati. Više sam sklona vjerovati novinama poznavajući rad Zavoda za javno zdravstvo i njegovih službi koje plasiraju vijesti o svom radu i statistiku koja izgleda sjajno a gle čuda, droge je sve više.
S druge strane Zavod za javno zdravstvo u svome opisu poslova ima Savjetovalište za pomoć mladim konzumentima droge, alkohola, odlazak u škole ali baš ne vidim neke koristi pa bi bilo zgodno, budući da Županija financira Zavod, da se objelodani neko izvješće građanima da znaju što plaćaju.
Jedna od institucija čija je uloga pomoć obitelji i mladima je Obiteljski centar u Čakovcu. Ne znam da li je to točno da njihova ravnateljica prima plaću više od jedne godine a ne zna se što radi?
Kao majci i građanki stalo mi je da mi dijete odrasta u zdravom okruženju, ali je društvo također odgovorno za stvaranje zdrave klime i pružanje pomoći djeci i roditeljima čija je upravo zadaća navedenih institucija. U našoj lijepoj Županiji samo se puno priča, svi sve rade, a sve je više droge, alkohola, a sad i prostitucije, mislim da se trebate zabrinuti za mlade i kako vam rade neke službe u Županiji.
Zabrinuta majka

Izvor: 3060