Glas javnosti 06.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Tko će zaštititi nas samce?

Promatrajući svijet oko sebe dolazim do zaključka koliko je današnji svijet iskvaren (upravo mi se povraća od toga), koliko ljudske zlobe, tračeraja, nemorala, drogiranja, čovjek je jednostavno postao gori od životinje. Jednostavno se trči za novcem, zgrtanjem što više materijalnih dobara, bez obzira na druge. Danas se sva vrata mogu otvoriti ako imaš novaca, samo ne vrata raja, jer tamo će jedino biti pravda, o tome bi malo više trebali razmišljati kršćani, ili koji se tako predstavljaju i svakodnevno ližu oltare, a u sebi nose mržnju na bližnjega, ljudsku bezosjećajnost, da čak i lažno govore o svojim najbližima. 

Danas je najvažniji vanjski izgled, koliko imam bogatih kuća, vikendica, automobila i još mnogo toga, a duševno smo mizerija. Susjed susjeda ne poznaje niti u gradu, niti na selu, svaki juri za vlastitim interesima. Žalosno, ali istinito. Zašto kršćani idu svakodnevno na ispovijedi i pričesti, a u sebi nose zloću, mržnju, ogovaranje i bezosjećajnost u srcu. Ako smo vjernici i vjerujemo u prekogrobni život, na sudnjem danu Isus nas neće pitati koliko smo posjedovali bogatstva na zemlji, već dali smo pritekli u pomoć bližnjemu u nevolji.

Svjedoci smo kako svakodnevno ima sve više sirotinje koja  kopa po kontejnerima, a s druge strane oni koji su se na nepošten način “preko noći” obogatili. Najgore smo prošli mi samci, koji živimo od bijedne mirovine (2.662,23 kn), pitam sve odgovorne da li se ovim novcem mogu podmiriti samo osnovne životne potrebe, ako ne platiš koju uplatnicu, odmah dolazi opomena sa svakakvim prijetnjama i ovrhama. 

Zar odgovorni imalo razmišljaju o situaciji mnogih ljudi, o bijednom životu i mizeriji? Nitko u ovom sistemu nije za ništa odgovoran, a niti se možeš bilo kome požaliti na svoje probleme. Tko nas zaštićuje, koji smo ostali sami, a naročito ako si žena - nemam ni od koga nikakvu zaštitu niti pomoć, svaki se na tebi na neki način iživljava. Zašto su pune crkve vjernika, a srca su im prazna, kako odgajaju svoju djecu i kako se sami ponašaju prema starijima i nemoćnima, a među njima su nažalost i vjeroučitelji, koji niti vlastitu djecu ne odgajaju na kršćanskim načelima. Nadam se da će ove moje dobronamjerne kritike uroditi plodom.

Jelena

 iz Čakovca

Izvor: 3123