Glas javnosti 18.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

To ti nije način da dođeš u novine (2.)

Nakon pročitanog članka vaše novinarke Aleksandre Ličanin u prošlotjednom broju »Međimurja« odlučio sam se javiti ovim demantijem. Gospođa Ličanin javnosti je svojim člankom u kojem izvještava sa sjednice Općinskog vijeća Svetog Jurja na Bregu zamaglila istinu i pravu bit problema. To što je načelniku općine Sveti Juraj na Bregu utvrđen sukob interesa nije neka novost i list »Međimurje« je već nekoliko puta pisao o tome, nego činjenica koju povjerenstvo navodi na strani četiri, obrazloženja svoje odluke koja glasi:
“Povjerenstvo izražava sumnju u vjerodostojnost dokumenta oznake Klasa: 008-02/09-01/02, Ur. broj: 2109/16-01-09-1 od 30. lipnja 2009., obzirom da se u istom, i to u samom nazivu navodi da je riječ o Popisu gospodarskih subjekata s kojima je naručitelj u sukobu interesa u smislu članka 13. Zakona o javnoj nabavi. Naime, u navedenom dokumentu, datiranom kao što je to navedeno, sa datumom 30. lipnja 2009.g., poziva se na postupanje sukladno Zakonu o javnoj nabavi koji je donesen i stupio na snagu tek dvije godine kasnije (‘Narodne novine’ broj 90/2011 i 93/13). Iz navedenog proizlazi sumnja da je navedeni akt antidatiran”.
Stoga, ja načelnika Nagrajsalovića na aktualnom satu nisam pitao kako je prenijela gospođa Ličanin “je li on platio kaznu” zbog “prežvakanog” sukoba interesa kako navodi novinarka, nego sam ga pitao: je li svjestan da je počinio i kazneno djelo krivotvorenja službene isprave?
Gospođi Ličanin također ovim putem poručujem da sukob interesa nikad ne može biti “prežvakana” tema i da sve oko tog sukoba interesa treba biti ispitano, utvrđeno i javno obznanjeno. Stanovnici općine Sveti Juraj na Bregu imaju pravo znati da se načelnik Anđelko Nagrajsalović u navedenom dokumentu poziva na postupanje sukladno Zakonu o javnoj nabavi koji je donesen i stupio na snagu tek dvije godine kasnije.
Božidar Balog,
vijećnik

Izvor: 3077