Glas javnosti 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Vlast ne voli suprotne stavove!

Vezano uz nedavni referendum o obraku kao običan građanin s potencionalno subverzivnim stavom (prema ocjeni vlasti te djela medija). Moj krimen vezan je za referendumsko izjašnjavanje zaokruživanjem ZA.
Nije mi namjera polemizirati o suprotstavljenim stavovima pogotovo sa tako agresivnim i isključivim lobijem. Ono što me iznenadilo kod predstavnika vlasti nije njihovo plebiscitarno svrstavanje uz jednu stranu,već totalni nedostatak osnovne komunikacijske kulture i s onom drugom stranom (neobrazovanom, nazadnjačkom, ruralnom) i tko zna kakve bi smo sve pravovjerne epitete slušali da emisija o referendumu nije imala svoj vijek trajanja.
Postavljam si pitanje da li smo došli do trenutka kad politička elita postaje sama sebi dostatna? (Zar nam je trebao ulazak u EU da to na bolan način doznamo?).
U cijeloj toj zavrzlami najmanje je bitno da tu (subverzivnu stranu) čini velika većina hrvatskih građana. Pitanje svih pitanja je kakva nam se to ideologija nudi da vladajući tako olako gube kompas i što je još tragičnije živce?
Zar su obični ljudi postali toliko imuni na ta omalovažavanja da prelaze preko toga? Zar smo toliko depresivna nacija da nas se to ne tiče?
Marijan Fegeš

Izvor: 3060