Glas javnosti 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Zašto Tubla zapošljava nove, a otpušta stare radnice?!

Obraćamo se javnosti jer želimo da se zna politika poslovanja u TUBLI d.o.o. Toga nema nigdje, radiš skoro 3 godine, dobiš neproduljenje ugovora i uskoro čuješ da zapošljavaju nove ljude. Kad dođeš raditi dobiš fore 3 mjeseca da počneš raditi normu, a vi nama recite da li radnik od 3 godine rada u Tubli ne zadovoljava uvjete koje oni traže? Bili smo dobri radnici nepune 3 godine da bi odjednom rekli da je smanjenje posla i da nas šalju na HZZ, i uskoro oni zapošljavaju nove radnike.
Nadalje, ponašanje vodećih je tamo nezamislivo. Bezobrazluk, mobing... samo su neki od svakodnevnice. Onaj ko se ulizuje smjenovođama prođe dobro, a mi koji želimo pošteno raditi i zaraditi mi ostanemo na cesti, bolje rečeno na prosjačkom štapu. Kad dobiš papire obećaju ti da će te uskoro zvati, a na kraju od njih ni traga ni glasa, gdje je tu pravda?
Ako se sviđaš smjenovođi ili šefici i plešeš kako ne sviraju, posao ti je zagarantiran, žalosno al’ istinito. Čak ni trudnice nisu zaštićene, svjedoci smo da su i one dobivale otkaze.
Sigurni smo da glavni direktor TUBLE nema pojma kako se radi u njegovoj firmi i kako se radnici iskorištavaju, jer sigurni smo da nadređene ne bi obavljale taj posao tako bahato i izvisoka kako ga obavljaju. I tko u toj priči misli na nas, obične male ljude, koji samo želimo zaraditi za život i za bolje sutra?
Ogorčeni radnici

Izvor: 3055