Glas javnosti 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Zavist nagriza ljudsko srce

U listu »Međimurje« od 15.7.2014. godine pod naslovom “Bolje da nas je manje, nego...” dotični I. Novak spomenuo je moje ime i prezime. Naime, moje druženje s “reformistima” koje je završilo slikanjem dalo je povoda poznatom “Novak I.” da me proglasi osobom s političkim transferima. Da ga ražalostim, nisam član reformista, a podršku sam dao zbog prijatelja Ratka Čačića.

No, ovo nije prvi slučaj da se osoba pod nazivom Novak I. bavi mojom malenkošću, jer me također prije nekoliko godina pod istim imenom na sličan način “nagrađivala” i u sportu. Vjerujem da se radi o osobi koja na spomen moga imena i prezimena uzima lijekove za smirenje i ide kod psihijatra, a kako prezimena Novak ima jako mnogo u Međimurju, vidi se da je riječ o nesretnome čovjeku koji se skriva iza navedenog prezimena.

A sada da nešto objasnim mome “dušebrižniku” o tome da Drago Katalenić nikada nije imao politički transfer. Bio sam među utemeljiteljima Hrvatske narodne stranke i tadašnja predsjednica HNS-a Savka dr. Kučar postavila me za koordinatora HNS-a sjeverne Hrvatske. Geslo stranke bilo je “dionice radnicima”. No kako je tadašnji predsjednik HNS-a Međimurja Krešimir Lovrenčić pokupovao nekoliko tvrtki (Tapetar, Union, Veterinarsku...), ja sam iz principa upravo zbog toga 1994. godine otišao iz stranke.

Saznavši činjenicu da mi je otac još prije 2. svjetskog rata bio u vodstvu HSS-a u Zagrebu, a na nagovor Marijana Vukšića tadašnjeg predsjednika HSS-a Međimurja, otišao sam u Hrvatsku seljačku stranku 1997. godine. Pobjedom na izborima 2000. godine koalicije u kojoj je bio i HSS, postao sam pomoćnik ministra Uprave za obrt. Gubitkom izbora tadašnje koalicije 2003. spremao sam se na odlazak. Međutim, dobri rezultati koje sam imao kao pomoćnik ministra zadržali su me na tom mjestu. Nakon godinu dana dobio sam uvjet od pok. ministra Vukelića, “Dragec ili idete u HDZ ili će vas predsjednik Sanader smijeniti”. Moj odgovor je bio “neću u HDZ, ako moja stručnost nije dovoljna, onda me nek Sanader i smijeni”.

Za vrijeme mog mandata pomoćnika ministra 2000. godine zatekao sam 83 tisuće obrtnika, a 2005. kad sam odlazio bilo ih je 101 tisuća ili 18 tisuća više, ili 36 tisuća radnih mjesta više. Zar je to politički transfer “bunkerašu” Novak? To je moj doprinos Lijepoj našoj na koji sam ponosan. 

Danas sam još uvijek član HSS-a, ali u pasivnom obliku. Ne bih ovo pisao zbog nekog psihopate da se opravdavam, ovo sam napisao zbog čitatelja kako bi znali pravu istinu. Naime držao sam se jedne latinske pravne poslovice Qui tacet, consentire videtur - šutnja znači odobravanje! Iako je Ben Jonson napisao “Na klevete se najbolje odgovara šutnjom”.

Drago Katalenić, 

dipl. iur.

Izvor: 3092