Glas javnosti 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Zlatne ruke na izletu

Svake godine organiziramo po jedan jednodneni izlet i na taj način nagrađujemo svoje članice. Ove godine smo posjetile izložbu cvijeća u Zagrebu za vrijeme trajanja manifestacije Floraart.
Nekoliko mjeseci isticala se želja posjetiti Fužine u Gorskom Kotaru. U subotu 12. listopada ta nam se želja ostvarila. Unajmile smo autobus od 34 mjesta i uputile se u Opatiju, Lovran i Fužine. Cilj je bila 40. marunada u Lovranu. Vrijeme nismo mogle predvidjeti. Potrefile smo kišni dan. Unatoč kišnom vremenu raspoloženje je bilo na visini. Iz Čakovca smo krenule u 5 sati u jutro, s punim prtljažnikom klipića kolača, crne kave, jabuka i domaćih likera svih vrsta i aroma. Onima koji posjećuju naše skupštine i izložbe poznata je kvaliteta spomenutih namirnica. Iza 9 sati stigle smo u Opatiju bajnu, mjesto blage klime i mnoštvom posebnosti. Posjetile smo crkvu Sv. Jakova, Crkvu navještenja Blažene Djevice Marije (Vela crkva) i Prvi hrvatski Muzej turizma osnovan 2007. godine. Prošetale smo Slatinom najpoznatijim opatijskim kupalištem, Hrvatskom ulicom slavnih, Parkom Angiolina s vilom Angiolina. Vila Angiolina smatra se koljevkom opatijskog turizma. Saznale smo da je model za kip Djevojka s galebom bila Jelena Jandrašić iz Crikvenice. Djevojka s galebom prepoznatljivi je simbol Opatije. Djelo je kipara Zvonka Cara.
Iako se izmjenjivala kiša i sunce, uživale smo u šetnji poznatim šetalištem Lungo Mare uz brojne vile i hotele. Najstariji živući hoteli su Hotel Kvarner, sagrađen 1884. i Hotel Imperijal sagrađen godinu dana poslije prvog. Osvježile smo se na terasama hotela.
U 12 sati krenule smo prema Lovranu. Tek što smo stigle na 40. marunadu, razrezana je 10 metarska rolada. Počastile smo se roladom od maruna, i istarskim specijalitetima, iako za to nismo imale potrebu, zbog raskoši koju smo imale sa sobom. Razgledale smo grad Lovran i u 15 sati krenule prema Fužinama. Uživale smo u čistom zraku Gorskog Kotara. Prošetale smo uz jezero i uz pjesmu, šalu i divnim raspoloženjem vratile se u Međimurje.
Očekujemo poziv iz Ureda predsjednika Republike na druženje s predsjednikom.
Predsjednica
Ana Vrbanec

Izvor: 3055