Gradovi i općine 29.08.2018. 10:29. Zadnja izmjena: 29.08.2018. 10:30.

Nogomet

2. HNL: Čakovčani su do pobjede došli u sudačkoj nadoknadi

 

MEĐIMURJE     1

SOLIN                0

Čakovec - stadion Mladosti. Gledatelja: 500. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelac: Režić (90+3)

MEĐIMURJE: Nemec, Režić, Ptiček, Pušić, Pajić, Marić, Hranilović, Zanjko (80. Tkalčić), Marcijuš (53. Karamarković), Munivrana, Škvorc (64. Patafta). Trener Matija Kristić

Na najbolji mogući način, pred velikim brojem gledatelja (da nije bilo kiše i grmljavine bilo bi ih i više), važnom startnom pobjedom Čakovčani su počeli novu prvenstvenu, drugoligšku sezonu. Imali su tijekom cijelog susreta inicijativu, gosti su se uglavnom branili.

Do 15. minute „ispitivanje snaga“, u istoj minuti sporna situacija. Nakon udarca iz kuta Škvorc je postigao pogodak koji je prvo priznat, a onda po našem opravdano zbog zaleđa poništen. U 19. Škvorc je ponovo bio u prilici, ovaj put gostujuća obrana u posljednji je čas dobrom reakcijom spriječila najgore. Iza toga u 33. minuti zbog greške domaće obrane gosti su umalo preko Ninčevića postigli pogodak, Nemec je ispravio grešku i loptu odbio u korner.

U drugom dijelu susreta i dalje inicijativa domaćih što je rezultiralo u 60. minuti prilikom Munivrane koji nije u završnici bio precizan. Šest minuta iza toga jedina povoljna prilika gostiju u tom dijelu susreta, ovaj put neprecizan je bio Mastelić. Od 68. minute domaći su imali igrača više, drugi žuti karton dobio je Barišić pa su domaći još imali još više prostora za napade. Imali su i prilike postići vodeći pogodak koje nisu iskoristili prvu Pajić, a u završnici susreta ni Hranilović s 5-6 metara glavom je pucao preko gola. Kada se očekivao kraj susreta, u trećoj minuti sudačke nadoknade Tkalčić je odlično izveo udarac iz kuta, a iskusni Režić to iskoristio i poentirao za veliko veselje na igralištu i među gledateljima.

  • U idućem prvenstvenom kolu Čakovčani su ponovo domaćini. U petak u 17 sati na stadionu Mladosti gostuje Hrvatski dragovoljac iz Zagreba. Čakovčani očekuju novu pobjedu i bodove što je realno, naravno i podršku iz gledališta kakva je bila i sa Solinom. Kad spominjemo gledatelje onda obvezno treba pohvaliti odgovorne kluba što su svim međimurskim klubovima pred utakmicu sa Solinom poslali po dvije besplatne ulaznice, za očekivati je da će se takvom praksom i nastaviti.

Ostali rezultati 1. kola: Hrvatski dragovoljac - Zadar 3:1, Šibenik - Osijek 2:2, Sesvete - Dinamo II 1:2, BSK - Varaždin 0:1, Lučko - Kustošija 2:1, Dugopolje - Hajduk II 0:1.


  • Parovi 2. kola: Solin - Hajduk II, Kustošija - Dugopolje, Varaždin - Lučko, GNK Dinamo II - BSK, Osijek - Sesvete, Zadar - Šibenik, petak (17:00) - Čakovec: Međimurje - Hrvatski dragovoljac.