Gradovi i općine 18.09.2018. 14:37. Zadnja izmjena: 18.09.2018. 14:39.

Dan općine

25. ROĐENDAN OPĆINE VRATIŠINEC Napredak se ne postiže preko noći

Na blagdan Uzvišenja sv. Križa u petak, 14. rujna Općina Vratišinec proslavila je svoj dan. Ovogodišnja proslava Dana općine bila je u znaku 25. obljetnice postojanja. Predsjednik Općinskog vijeća Mihael Grbavec mještanima i uzvanicima prisutnim u domu kulture dr. Vinka Žganca u Vratišincu poslao je poruku da su se mjesta Vratišinec i Gornji Kraljevec u mnogočemu promijenila, no da niz promjena tek slijedi.

- Napredak se ne postiže preko noći, on se stvara. Nedostatak kanalizacije, sportske dvorane, bolja rasvjeta mosta i pješačke staze uskoro će postati prošlost, rekao je Grbavec. Na njega se nadovezao i načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić poručivši da će Općina učiniti sve da ostvari zacrtane ciljeve. Jedan od njih je i dugo očekivana školska sportska dvorana, projekt vrijedan oko 10 milijuna kuna koji je Općina prije nekoliko dana kandidirala na fondove Europske unije.

Na samom kraju sjednice dodijeljena su javna priznanja ovogodišnjim laureatima. Zahvalnica Općine Vratišinec uručena je Branku i Ružici Jalšovec, dok je pohvalnicu primila vratišinečka Podružnica Matice umirovljenika Međimurske županije. Pečat Općine Vratišinec dodijeljen je osnivačima Općine Baltazaru Jalšovcu, Božidaru Bogdanu, Josipu Srpaku, Tereziji Mlinarić i posthumno Augustinu Jezerniku. Plaketu Općine Vratišinec primio je Mario Šarić, a Dragica Karolina Šimunković proglašena je počasnom građankom Općine Vratišinec.

Ovom prigodom predstavljena je i prva monografija općine nazvana 'Vratišinec, općina i njeni ljudi' kojom su Ivan Leček i Zoran Turk ispričali priču o povijesti Vratišinca i istaknutim pojedincima koje je ova općina iznjedrila.