Gradovi i općine 16.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

50 HNS-ovaca, uključujući i zamjenika čakovečkog gradonačelnika Romana Bogdana, prešlo u SDP!

Kao predsjednik gradske organizacije, želio bih naglasiti da se radi o ljudima koji su ranije odlučili kroz politiku javno djelovati kako bi pridonijeli razvoju i boljitku sredina u kojima žive. Kako su rekli, riječ je o njihovoj slobodnoj odluci, nastaloj zbog slabljenja stanke i s vremenom, odustajanja od temeljnih programskih načela. Kao predsjedniku čakovečkog SDP-a izuzetno mi je drago da su prepoznali upravo našu stranku kao onu koja se brine o potrebama građana te kroz koju mogu ostvariti razloge zbog koji su i ušli u politiku, a to su razvoj i napredak svojih sredina i Hrvatske. Želio bih ovim putem i preduhitriti eventualna nagađanja da se radi o namjernom slabljenju našeg dugogodišnjeg političkog partnera, a slobodno mogu reći i saveznika na području grada. Činjenica je da se radi o isključivoj iskrenoj želji tih osoba za uključivanjem u SDP. Sa svakim od njih sam porazgovarao o njihovim motivima i željama, te vjerujem da će svojim iskustvom i angažmanom dodatno pridonijeti razvoju cijelog područja Čakovca.

 

Što se tiče gradskog SDP-a, odnosi s HNS-om, našim važnim koalicijskim partnerom se ne mijenjaju, te vjerujem da ćemo zajedničkim snagama aktualni mandat uspješno privesti kraju. Do sljedećih lokalnih izbora ima još mnogo vremena, dosad smo uspjeli realizirati velik dio onoga o čemu smo govorili i što smo obećavali u predizbornoj kampanji, a siguran sam da ćemo tim tempom i nastaviti. SDP je najjača i najprepoznatljivija stranka na području Grada Čakovca, a kao nositelj izvršne vlasti te kao najzastupljenija u Gradskom vijeću, ima i najveću odgovornost prema svim građanima. Naši dugogodišnji članovi, ali i oni koji su u stranku ušli u posljednjih godinu dana, jamstvo su da će se Čakovcem upravljati odgovorno, planski, razvojno i to u interesu svih građana, navodi Medved. 

 

Kako doznaje list Međimurje, od viđenijih članova HNS-a u SDP je prešao i zamjenik čakovečkog gradonačelnik Romano Bogdan.

 

Opširnije čitajte u našem tiskanom izdanju od ponedjeljka poslijepodne. 

Izvor: 3103