Gradovi i općine 25.06.2020. 10:13. Zadnja izmjena: 25.06.2020. 10:15.

Najava

Akcija Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom

Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu primjetno je kako još uvijek određeni broj sudionika nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Takvim nepromišljenim i protupropisnim postupcima ograničavaju prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti za osobe s invaliditetom i čine prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (predviđena novčana kazna u iznosu od 700 kuna).

Stoga, kontakt policajci Policijske postaje Mursko Središće u ponedjeljak (29. lipnja) i utorak (30. lipnja) od 9 do 13 sati na području Murskog Središća, Podturna, Štrigove i Svetog Martina na Muri provest će aktivnosti iz preventivno-represivne akcije „Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom“.

Cilj ove akcije je pojačanim nadzorom vozača povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest svih sudionika o potrebi poštivanja propisa koji osobama s invaliditetom osiguravaju slobodno parkirno mjesto, tj. lakše i sigurnije kretanje.