Gradovi i općine 05.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Branitelji uspješni informatičari

Grad Čakovec i udruga Međimurski informatički klub za hrvatske branitelje sa svog područja, okupljene u Udruzi dragovoljaca i ve-terana Domovinskog rata Međimurske županije, u proteklom su razdoblju organizirali tečaj informatike. Na skromnoj svečanosti održanoj u četvrtak, 22. svibnja u Centru za kulturne i društvene namjene u Strahonincu, u kojem se nalazi i sjedište spomenute udruge, gradonačelnik Stjepan Kovač dodijelio je priznanja braniteljima, njih gotovo 20, koji su uspješno završili tečaj.
- Danas ne možete nigdje raditi ako se ne znate služiti računalom. Vjerujem da će sličnih suradnji biti još osobito u današnje vrijeme, kad je iznimno važno cjeloživotno učenje, poručio je Kovač, uputivši čestitke braniteljima.
Tajnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dražen Tkalec podsjetio je kako su tečajevi provedeni ili su u tijeku u još nekoliko međimurskih sredina, a u njih je uključeno 100 branitelja.
- Dogovorili smo da iduće godine putem natječaja pokušamo ishoditi sufinanciranje države, kako za daljnju edukaciju, tako i za opremu. Poznavanje rada na računalu danas je prijeka potreba, istaknuo je Tkalec.
Tečaj u Strahonincu trajao je 30 sati, a vodili su ga student informatike Viktor Lazar te predstavnik Međimurskog informatičkog kluba Dejan Drabić.
V. Kelkedi

Izvor: 3084