Gradovi i općine 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Crkva / Stožer / Vodovod

Napreduje izgradnja nove župne crkve u Strahonincu započeta u proljeće. Podsjetimo, Općina je darovala zemljište, dok je investitor Župa Marije Pomoćnice Strahoninec. Novi objekt gradi se jer je postojeća crkva premala za potrebe vjernika. Radove izvodi tvrtka Čakovecstan čije smo radnike zatekli u vrijeme kratkog predaha. (vk)

OREHOVICA
Stožer za zaštitu
Sukladno aktualnom zakonu, i u Općini Orehovica formiran je Stožer zaštite i spašavanja na čijem je čelu zamjenik načelnika Željko Martinec.
Članovi ovog tijela su Branko Sušec, Vlatka Patarčec, Marinko Orsag, Zlatko Orsag, Vladimir Kudec te iz Odjela za zaštitu i spašavanje Čakovec Ferid Kašmo. (d)

OPĆINA PRIBISLAVEC
Vodovod predan
Međimurskim vodama
Posebnom odlukom Općinskog vijeća, Općina Pribislavec u vlasništvo Međimurskih voda d.o.o. Čakovec, bez naknade, prenijela je sva investicijska i druga prava nad vodovodnom mrežom u romskom naselju Pribislavec. U spomenuti projekt uloženo je 697.395 kuna, a taj je novac bio osiguran u okviru europskog programa PHARE 2006 – Projekta potpore Romima. Vijeće je ujedno konstatiralo da je izvođaču radova, čakovečkoj Tegri d.d., posao u cijelosti plaćen. (vk)

Izvor: 3057