Gradovi i općine 26.05.2016. 10:11. Zadnja izmjena: 26.05.2016. 10:13.

Općina Vratišinec

Dan mjesta u Gornjem Kraljevcu proslavljen uz bogat kulturni program

Gornji Kraljevec već 7. godinu za redom 5. svibnja, na blagdan Spasova, slavi svoj dan – Dan mjesta. Ovogodišnje obilježavanje započelo je u 18 sati svetom misom, dok je s početkom u 19 sati počeo kulturni program u seoskom društvenom domu.

U dvorani ispunjenoj do posljednjeg mjesta mještani Gornjeg Kraljevca proslavili su svoj dan pjesmom, plesom i ugodnim druženjem. Vokalna skupina Društva žena Gornji Kraljevec prisutne je počastila s nekoliko pjesama, a za glazbeno-scenski program pobrinuli su se najmlađi – učenici Područne škole Gornji Kraljevec.

U proslavi su sudjelovali i KUD "Dr. Vinko Žganec" i Mješoviti pjevački zbor "Dr. Vinko Žganec" iz susjednog Vratišinca koji su susjedima za ovu prigodu pripremili splet kola i oduševili svojim vokalnim sposobnostima.

Prisutnima je nekoliko riječi uputila predsjednica mjesnog odbora Štefanija Jambrošić koja zajedno s Milenom Granatir, zamjenicom načelnika Općine Vratišinec, brine o dobrobiti naselja i mještana Gornjeg Kraljevca. S tim ciljem zamjenica načelnika je u suradnji s lokalnim DVD-om učenicima područne škole poklonila knjige, dok su sve majke povodom Majčina dana na poklon dobile heklane ružice.

Po završetku programa veselo druženje se nastavilo uz mali domjenak i domaće slastice koje su za svoje sumještane pripremile članice Društva žena.