Gradovi i općine 17.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 02.03.2016. 10:37.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Programima u Čakovcu i Prelogu bit će obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u srijedu, 18. studenog. Također, biciklisti iz kluba Puls će se uključiti u obilježavanje već u utorak, 17. studenog u 6:00 sati kada kreću biciklima prema Vukovaru. 

Sportaši Vukovaru u čast

Članovi Biciklističkog kluba Puls će rano ujutro krenuti prema Vukovaru, na vožnju za koju procjenjuju da će trajati desetak sati. Sutra (utorak) oko 17 sati stiću u Vukovar kako bi se idućeg dana, u srijedu, priključili Koloni sjećanja i zapalili svijeće u počast žrtvama Domovinskog rata. Na taj način sportaši Međimurske županije žele iskazati posebnu počast poginulima i osnažiti svijest o događajima koji su obilježili noviju hrvatsku povijest.

Čakovec

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije u suradnji s Gradom Čakovcem i Međimurskom županijom u 16 sati organizira okupljanje kod spomen ploče na igralištu NK "Sloge" u Čakovcu, odakle će prema Vukovarskoj ulici krenuti povorka građana. Paljenjem lampiona uz rubnike prometnike u toj ulici odat će počast žrtvama, poginulim i nestalim braniteljima Vukovara pod motom "I u mom gradu Vukovar svijetli".

Kolona će kroz Zrinsko-frankopansku ulicu nastaviti do Trga Republike na kojem će lampionima ispisati VUKOVAR, a u 17.25 će u zgradi Scheier biti održan prigodni program uz video projekciju i izložbu "Vukowar" koja ostaje u postavu do sutradan, 19. studenog do 19 sati.

U 18 sati će u srijedu u Crkvi sv. Nikole biskupa biti održana misa.

Prelog

Obljetnicu sjećanja na Vukovar, Grad Prelog će obilježiti misom zahvalnicom u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu te odati počast žrtvama Vukovara polaganjem vijenca na spomenik Domovinskom ratu u Prelogu, na Trgu bana Jelačića.

Okupljanje i paljenje svijeća uz spomenik Domovinskom ratu (Trg bana Jelačića) zakazano je u 17.30 sati, a sveta misa u Župnoj crkvi sv. Jakoba u 18 sati.

 

Izvor: 3159