Gradovi i općine 07.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Deratizacija / DVD / Putevi

Općina Goričan među prvima je u Međimurju koja je ovih dana krenula s mjerama deratizacije na području svoje općine. Za ove mjere uništavanja štetnih glodavaca iz proračuna će biti izdvojeno 29.200 kuna, a radovi su povjereni Bioinstitutu Čakovec.
Mjerama deratizacije bit će obuhvaćeno oko 900 domaćinstava, površine javnih objekata i javnih površina.
Deratizacija se u Goričanu provodi jednom godišnje, u rano proljeće. Načelnik Općine Goričan rekao je da će Općina, sukladno dogovoru na županijskom nivou, čim se za to stvore potrebni uvjeti, prihvatiti i provesti mjere dezinsekcije, odnosno zaprašivanja legla komaraca.(zč)

U ponedjeljak, 24. veljače djelatnike OŠ Sveta Marija iznenadile su poplavljene podrumske prostorije školske zgrade u koje je, zbog velikih kiša, prodrla podzemna voda. Pripadnici DVD-a Sveta Marija odmah su se našli na usluzi ustanovi te prionuli ispumpavanju.
Voda je ubrzo ispumpana, no, valjalo je očistiti količine koje pumpe nisu mogle izvući, što su vatrogasci, uz pomoć osoblja Škole, i napravili.
Prema informaciji Andreasa Lisjaka, zapovjednika DVD-a Sveta Marija, podzemne vode pojavile su se i u utorak, a pretpostavka je da će tako biti još nekoliko dana, dok se ne spusti nivo podzemnih voda. Zlu ne trebalo - vatrogasci su u Školi ostavili svoje pumpe, kako bi ih djelatnici uključili ako se za to ukaže potreba. Sada će trebati vremena da se prostorije i isuše.

M. Grubić

Realizacija Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture za proračun Općine Donji Vidovec znači izdvajanje oko 300.000 kuna u ovoj godini, a prioritet u Planu je sanacija poljskih puteva te udarnih rupa i oštećenih lokacija po mjesnim ulicama, rekao je načelnik Općine Donji Vidovec Josip Grivec. Napomenuo je da se, budući da je mjesto pred gradnjom kanalizacije, ne može ići s kompletnom sanacijom pojedinih ulica, već samo u krpanje udarnih rupa i asfaltiranjem najugroženijih manjih lokacija.
Dolaskom toplijih dana, u planu je obilazak poljskih puteva i utvrđivanje potrebnih radova na istima. Ova je općina za potrošnju i godišnji popravak javne rasvjete rezervirala 52.000 kuna te 40.000 kuna za sadnju parkova i njihovo održavanje. Planirani proračun Općine Donji Vidovec iznosi oko četiri milijuna kuna.(zč)

Izvor: 3071