Gradovi i općine 10.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Djeca kod gradonačelnika

Već tradicionalno, povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, u četvrtak je u Gradskoj vijećnici primio djecu, učenike čakovečkih osnovnih škola. Kao i obično, djeca su imala priliku gradonačelnika pitati sve što iz zanima i tišti. Očito su se dobro pripremili, jer su gradonačelnika uspjeli uvjeriti u opravdanost njihovih zahtjeva i nužnost njihovog brzog rješavanja.

 

U razgovoru s gradonačelnikom Kovačem i njegovi zamjenikom Romanom Bogdanom zadržali su se pola sata, a to je bilo dovoljno da ukažu na probleme koje imaju kao djeca te predlože njihovo rješavanje. Tako tu ukazali na nedostatak klupa za sjedenje kod 1. osnovne škole, što je gradonačelnik obećao riješti, ali ih obvezao na čuvanje od oštećenja. Zamijetili su i da neki vozači ne poštuju prometnu signalizaciju i prebrzom vožnjom u opasnost dovode pješake, posebno djecu koja idu u školu. Gradonačelnik je obećao da će naložiti službama da postave zvučne trake na spomenutom raskrižju, konkretno desnim skretačima na kružnom toku kod hotela "Park".

 

Djeca su predložila i uređenje dječjih igrališta, izmještanje kontejnera za smeće, zanimalo ih je kad će se početi graditi vanjski bazeni, 4. osnovna škola, kazalište za djecu i slično. Ukratko, gradonačelnik i zamjenik bili su "bombardirani" pitanjima, a nekih se ne bi postidjeli niti gradski vijećnici.

 

Na kraju, rastali su se u veselom tonu, a i gradonačelnik i zamjenik složili su se da današnja djeca očito ozbiljno shvaćaju svoju građansku dužnost da predlažu, upozoravaju, hvale i kude, te da će jednog dana kao odrastu sigurno pridonijeti da naš grad bude još ljepši i uspješniji.

 

Inače, program ovodogišnjeg Dječjeg tjedna organizirali je "Društvo naša djeca" Čakovec, a održava se pod nazivom ""Ljubav djeci prije svega, Odrasli slušajte, mi Vas trebamo".

Izvor: 3102