Gradovi i općine 08.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Djelatnici JVP Čakovca na stručnom osposobljavanju za plino detektore

U četvrtak 04. rujna 2014. godine djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec kao i djelatnici Javnih vatrogasnih postrojbi Zaprešića, Krapine, Zaboka i Koprivnice obavili su stručno osposobljavanje za plino detektore.

 

Zapovjednik JVP Čakovca Mladen Kanižaj koji je dogovorio sa predavačima iz njemačke koji su licencirani za cijelu Europu stigli su u njihove prostorije gdje su prikazali olino detektore američke firme ''SCOT''. Kako se između ostalog moglo čuti iz samog predavanja to je uređaj sa širokim aspektom mogućnosti, prikazani je modernizirani rad sa uređajem kojeg koriste vatrogasci diljem Europe.

 

Zaključak ovog predavanja, ali i odlične suradnje zapovjednika JVP Čakovca Mladena Kanižaja sa predstavnikom firme iz njemačke došlo je do dogovora kako će baš osposobljeni djelatnici JVP Čakovca dobiti licence da sami mogu izvršiti umjeravanje plinodetektore. Predavači su još ostavili dva najmodernija izolaciona aparata ''SCOT'' u postrojbi na probi kako bi se sami djelatnici sa njegovim korištenjem mogli upoznati kroz rad.

Izvor: 3098