Gradovi i općine 12.06.2018. 13:47. Zadnja izmjena: 14.06.2018. 09:33.

Isplatio se juriš na EU fondove

Dogradnja dječjeg vrtića Belica u punom zamahu

Sudeći po stanju radova na dogradnji općinskog dječjeg vrtića u Belici, koje dnevno nadgleda načelnik Zvonimir Taradi, sve se odvija i bržim od planiranog tempa.

Operativci požeškog Projekt inženjeringa završili su sa zidanjem osnovne konstrukcije, prošlog su tjedna pripremali lijevanje završne betonske ploče. Projektom arhitekta Milana Jakšića dogradnja se nastavlja na postojeće vrtićke prostore te će ih povećati za dodatnih 200m2 + terase. Time će Beličani konačno dobiti vrtićki prostor za još jednu (treću) dobnu skupinu, za koju će se kako nalaže propisani standard, zaposliti i dvije odgajateljice.Osnovna je konstrukcija dogradnje završena

Dogradnja kapaciteta beličkog općinskog dječjeg vrtića ukupno je vrijedna 2.520.000,00 kuna, ali za Općinu Belica tu neće biti troška. Projekt je, naime, financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u 85-postotnom iznosu, dok se preostalih 15% pokriva izravno iz državnog proračuna. Za očekivati je da će proširenje vrtića biti završeno prije kraja ove godine, stoga se već krenulo i u nabavu namještaja.