Gradovi i općine 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Drugi božićni sajam Svetog Jurja na Bregu

Dom Jurica Murai u Pleškovcu primio je brojne izlagače i publiku na drugom po redu Božićnom sajmu Svetog Jurja na Bregu. Odazvale su se udruge, klubovi, obrti i obiteljska gospodarstva s područja cijele Općine, s ciljem predstavljanja rezultata rada svojih aktivnosti i vrijednih ruku.
Brojne su dame izložile rukotvorine božićnih motiva, a na degustaciju su bili ponuđeni sirevi, kolači, vina i drugo što se stvara na obiteljskim gospodarstvima. Učenici Osnovne škole Ivan Goran Kovačić izložili su svoje ručne radove, a ispred same Muraijeve dvorane svi su se grijali uz kuhana vina iz vinarija Turk, Janušić, Dvanajščak-Kozol, Medved i drugih.
Klinci iz Dječjeg vrtića Žibeki u Brezju razveselili su posjetitelje i izlagače svojim kratkim nastupom, jednako kao i Muška vokalna skupina zbora Sveti Juraj na Bregu. Nastupili su i članovi udruga Vredne roke iz Dragoslavca i Kulturno-umjetničke udruge Zasadbreg. (al)

Načelniku (ipak) kazna za sukob interesa

Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović novčano je kažnjen iznosom od četiri tisuće kuna zbog sukoba interesa. Tako je odlučilo povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je naložilo da mu se navedeni iznos uskrati od plaće.
Kako je već i sam potvrdio listu MEĐIMURJE, Nagrajsalović je prekasnim brisanjem iz upravnog tijela privatne tvrtke MIPS prekršio članak Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Podsjetimo, Zakon govori da dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora tvrtki te ne smiju ni na koji drugi način sudjelovati u upravljanju poslovnim subjektima.
Načelnik se povjerenstvu očitovao o sumnjama u sukob interesa, o čemu je i Međimurje podrobno pisalo prije dva tjedna, naglasivši da nije ostvarivao prihode u tvrtkama MIPS i Gradnet (iz koje je u međuvremenu istupio) još od 2009. godine, kad je prvi put izabran za načelnika, a tu je dužnost obavljao kao volonter. Nakon pobjede na ovogodišnjim lokalnim izborima, načelničku funkciju obavlja profesionalno.
A. Ličanin

Izvor: 3061