Gradovi i općine 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

DVD PRELOG: Zaposlen profesionalni vatrogasac

Proteklih su se dana na godišnjoj skupštini okupili i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prelog koje trenutno čini 51 odrasla osoba te dvadesetak djece i mladih. U protekloj su godini preloški vatrogasci intervenirali 41 put, od čega su 7 puta gasili požar, a ostali izlasci bili su zbog tehničkih i drugih intervencija.
Na skupu su podijeljena i priznanja zaslužnima: spomenicu su dobili Drago Sinković, Stjepan Šimunić, Antun Ružman, Zlatko Belić, Josip Posavec, Stjepan Sinković te Darko Golomboš i Dubravko Cvetko. Uz zahvalnice donatorima i podupirateljima Društva, podijeljene su i nagrade najaktivnijim članovima u prošloj godini: Slavku Štefanu, Matiji Mlinarcu, Bernardu Lesiću i Dubravku Cvetku.
Najveća novost u ovom DVD-u je zapošljavanje profesionalnog vatrogasca - vozača Dubravka Cvetka s 1. ožujkom. Dubravko je profesionalni vatrogasac s vozačkom dozvolom C kategorije te student 3. godine zaštite na radu i zaštite od požara. Na ovom radnom mjestu brinut će o ispravnosti vozila i opreme, voditi evidencije te biti spona s drugim DVD-ima na preloškom području. U odsutnosti zapovjednika ili zamjenika, zapovijedat će intervencijama, saznajemo od zapovjednika DVD-a Prelog Božidara Golomboša. (d)

Izvor: 3073