Gradovi i općine 18.03.2016. 13:22. Zadnja izmjena: 18.03.2016. 13:32.

Odbojkaški klub traži novi „dom“

Ekonomska i trgovačka škola na mjestu odbojkaškog igrališta izgradila parkiralište

Ono čega se predsjednik Ivo Vabec pribojavao kad je u studenom prošle godine posjetio našu redakciju želeći da i šira javnost sazna za njihov problem – dogodilo se. Klub odbojke na pijesku Čakovec ostao je bez igrališta kod Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Oko 60 članova spomenute sportske udruge ne zna gdje će trenirati kad im kroz koji mjesec počne sezona. Podsjetimo. Još prije 13 godina kad je osnovan, Klub je s tadašnjom ravnateljicom ETŠ-a Dušankom Novak dogovorio besplatno korištenje prostora između školske zgrade i sportske dvorane. Članovi su si tamo u međuvremenu osim samog igrališta s pijeskom, postavili i tuševe, nadstrešnicu, spremište za opremu. Međutim, kako nam je ispričao Vabec, dolaskom nove ravnateljice Bosiljke Vinković Kukolić počele su nevolje.

"Ravnateljica je prvo govorila da će se na prostoru gdje je naš teren urediti parkiralište, zatim da će tamo biti mjesto za okupljanje učenika pod odmorom, da bi naposljetku Školski odbor donio odluku prema kojoj se od Kluba traži čak 5.000 kuna mjesečno najamnine", kaže Vabec.

Kako si to ne mogu priuštiti – „deložirani“ su. Vabec nas je ponovno posjetio izvijestivši da su ih iz škole obavijestili da im je pijesak odvezen, dok su si opremu sami pokupili te je spremili u privatna dvorišta i podrume.

"Svjesni smo da je prostor na kojem smo bili vlasništvo Ekonomske i trgovačke škole te da s njime mogu činiti što žele, no čudi me izostanak reakcije iz Grada Čakovca pa i Međimurske županije. Trenutno smo „beskućnici“ i ne znam kako ćemo u novu sezonu", požalio se. S obzirom da u svojim javnim istupima, ovdašnji političari našu sredinu opisuju kao onu koja prepoznaje značaj sporta, odbojkašima zasad ostaje nadati se da će do početka nove sezone dobiti neki novi „dom“.