Gradovi i općine 22.09.2016. 12:27. Zadnja izmjena: 22.09.2016. 12:32.

Grad Čakovec

Energetska obnova dvaju vrtića i Knjižnice Nikola Zrinski

Temeljem prošlogodišnjeg natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje energetske obnove nestambenih zgrada ove su godine na području Čakovca obnovljene zgrade dječjih vrtića Cvrčak Maslačak te Knjižnice i čitaonice Nikola Zrinski.

Ti su projekti ukupno vrijedili 2,323.527 kuna, a njima je poboljšana kvaliteta boravka obnovljenim prostorima te su stvoreni preduvjeti za uštedu na računima za energente, kazao je na kraćoj konferenciji za novinare priređenoj u vrtiću Maslačak u Martanama gradonačelnik Stjepan Kovač najavivši i nova ulaganja.

Sljedeći bi na redu trebao biti vrtić Mrav u Mačkovcu. Na konferenciji su ujedno predstavljene slikovnice, tiskano je njih 1.200, Kako je Ješko pobijedio prehladu, koje će se temeljem Odluke Vijeća za prevenciju Grada Čakovca podijeliti svim polaznicima čakovečkih vrtića.

Radi se o edukativnim tiskovinama koje sadrže savjete o pravilnoj upotrebi antibiotika, kazao je zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Čakovca Mario Medved.