Gradovi i općine 13.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

FAŠENK U KOTORIBI: Dva dana pod maskama

Ove će se godine Kotoripski fašenk održati u subotu i nedjelju, a organizaciju su preuzeli članovi Društva Naša djeca Kotoribe i KUD-a Kotoriba koji uvode neke novine.
Prva je da se seli iz školske sportske dvorane u središte Kotoribe. Fašenska povorka u kojoj će biti predstavnici udruga, osnovnoškolci, mališani iz vrtića i puhački orkestar, formirat će u Sajmišnoj ulici na početku Industrijske zone od 14 sati odakle se kreće prema centru.

 


Na pozornici u Sajmišnoj ulici će biti održan program u kojem će se predstaviti maske, čitati popularni Kotoripski vrabec, obaviti primopredaja ključeva i suditi Fašenku. Nakon programa, maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava kreće prema Društvenom domu gdje maske očekuje večera i izbor najljepših maski. Za dobar štimung i feštu bit će zadužena grupa Pisofkejk, pa su osim maskiranih, na fašensku zabavu pozvani i ostali mještani.
Općina će financijski popratiti manifestaciju na način da će osigurati kuhano vino, čaj i krafne za maske i posjetitelje u središtu Kotoribe dok će maskirani dobiti večeru i piće u Društvenom domu. Svaka skupina koja će barem s pet članova sudjelovati u manifestaciji od Općine će dobiti tisuću kuna kao pomoć za izradu maski. Prema uhodanoj tradiciji Društvo Naša djeca iz Kotoribe dan ranije organizira Dječji fašenk. Okupljanje je ispred Knjižnice i čitaonice Kotoriba odakle u 15 sati maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava kreće prema Društvenom domu. Tamo će se održati ples i izbor najboljih maski.

 


Pozivaju se mališani, ali i roditelji da se sa svojim kreativnim idejama i maskama uključe u dječju povorku, kao i onu veliku dan poslije.

Izvor: 3120