Gradovi i općine 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

GORIČAN: Dvorana / Ovrha

Okončana je prva faza gradnje sportske dvorane OŠ Goričan, postavljeni su temelji i temeljna ploča dvodijelne dvorane s 270 mjesta, površine 1.460 kvadrata. Sad se gradilište konzervira za zimsku stanku. Općina Goričan ovih je dana do kraja ispunila svoj dio obveze od 221 tisuće kuna prema Međimurje Graditeljstvu iz Čakovca, izvođaču radova, a ostalih pola milijun obveza je Međimurske županije. Druga faza će uskoro, već u proljeće, najavljuje općinski načelnik Mario Moharić. U nedavnim je razgovorima Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova najavilo spremnost da ono preuzme financiranje gradnje do završetka objekta procijenjene vrijednosti od 10 milijuna kuna, i to čim prije.(k)

Općina Goričan koncem ljeta građane koji imaju dug za komunalnu naknadu na obvezu je upozorila opomenama.
Dug neplatiša za komunalnu i vodnu naknadu, koje se naplaćuju skupa, dosegnuo je 460 tisuća kuna. Polovica od toga otpada na komunalnu naknadu, prihod koji bi Općini dobro došao za komunalne zahvate.
Dobar dio dužnika opomenu je shvatio kao podsjećanje na obvezu i namirio ju ili se u Općini dogovorio o plaćanju u obrocima.
No, neki baš ustraju u nehaju, pa je njima Općina poslala 15 opomena pred ovrhu.(k)

Izvor: 3057