Gradovi i općine 21.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

GORIČAN: Uskoro uređenje 'šoderice'?

Jedan od projekata razvoja turizma što ih je pripremila Općina Goričan je izgradnja turističko-rekreacijskog centra Goričan, kod “šoderice”. 

Projektom koji je izradila tvrtka Princon iz Čakovca predviđa se uređenje nekadašnje šljunčane jame i cijelog njenog okoliša, s izgradnjom igrališta za nogomet i odbojku, skate-parka, dječjim igralištima i spravama za fitnes. 

U kompleks će biti uključena Turistička kuća s prostorom za etnozbirku Goričana, prostorijom za restoran s kafićem i nekoliko soba za noćenje, ukupne površine od oko 400 kvadratnih metara. Prema troškovniku projekta, realizacija bi stajala 355 tisuća eura.

Projekt je bio pripremljen još u okviru IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske, ali tamo nije dobio podršku, pa se sada traže novi izvori sredstava. 

Najvjerojatnije će biti kandidiran kod Ministarstva poljoprivrede, u okviru programa podrške ruralnom razvitku, ili kod Ministarstva turizma koje je već raspisalo natječaj za podršku projektima izgradnje turističke infrastrukture.(k) 

Izvor: 3095