Gradovi i općine 02.12.2017. 23:20. Zadnja izmjena: 02.12.2017. 23:24.

Udruga Pobjeda

GORNJI HRAŠĆAN: Sportski dom spreman - za rušenje!

- Naš sportski dom je jednostavno spreman za rušenje. Prokišnjava, stropovi su se nadvili, vlaga je posvuda ... pa to je sve još u prastaroj lamperiji. Nema ni temelja, armature i betona. Napravljen je na ciglama; mještani su tamo negdje 1964. godine donijeli tko je što imao od materijala - kažu Nikola Ladić i Saša Zorković, predsjednik i blagajnik Nogometnoga kluba Pobjeda iz Gornjeg Hrašćana.

Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće, slaže se s njima i kaže da je počela izrada projektne dokumentacije za izgradnju novog sportskog objekta.

- Kad bude gotov glavni projekt Udruga Pobjeda morat će se, uz pomoć Općine, javiti na natječaj. Zato im je i dan na korištenje na rok od pet godina, jer se inače ne bi mogli prijaviti. Zajedno ćemo pripremiti dokumentaciju za EU fondove, dodaje načelnik.

Novi objekt, ako projekt prođe, bit će izgrađen bliže nogometnom igralištu. Do njegove izgradnje neće biti srušen stari. Osim toga, čitav kompleks namjeravaju povezati sa starom kovačnicom, koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Što je s objektima u Slakovcu, Macincu i Trnovcu?

Izrađen je projekt za energetsku obnovu sportskih domova u Slakovcu i Macincu, koji su također u vlasništvu Općine, kaže načelnik Dania. Iduće godine projekti će biti prijavljeni na natječaj. Sportski dom u Trnovcu je u fazi legalizacije.