Gradovi i općine 27.07.2018. 13:41. Zadnja izmjena: 27.07.2018. 13:41.

Rekonstrukcija u planu

GORNJI MIHALJEVEC Park mladosti, pokušaj broj dva...

Općina Gornji Mihaljevec još će se jednom prijaviti na natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH, za rekonstrukciju i građenje SRC-a Mladost. Podsjetimo, nedavno je odbijena prijava, Gornji Mihaljevec nakon bodovanja ostao je "ispod crte".

- Nismo sakupili dovoljan broj bodova. Imamo građevinsku dozvolu i sve ostalo i nemamo što razmišljati. Prijavit ćemo se opet, prije nego ode u zastaru. Projektna dokumentacija nije mijenjana, ostajemo u istim okvirima. Natječaj bi trebao biti raspisan 2. kolovoza i treba odmah ujutro, iste sekunde ići na poštu, jer i to igra ulogu kod istog broja bodova - kaže načelnik Goran Lovrec. Općinski vijećnici jednoglasno su mu dali potporu za prijavu. Procijenjena vrijednost radova, za koji se traži (pretežno) europski novac je 8,19 milijuna kuna. Na istu mjeru bit će prijavljen i projekt rekonstrukcije i opremanja vrtićke zgrade.

Ujedno, NK Jedinstvo iz Gornjeg Mihaljevca općinsku je upravu zamolio za pomoć pri kupnji nove kosilice. Kosilica ("traktorčić") stara 12 godina oštećena je i više jednostavno ne valja. Načelnik je vijećnicima kazao je da su pri kupnji kosilice pomogli i Bratstvu iz Preseke te su se vijećnici složili. No, napomenuo je načelnik, nisu točna govorkanja da nogometaši uređuju cijeli Park mladosti. Kazao je da uređuju igralište, a okoliš uređuju komunalni i radnici na javnim radovima.