Gradovi i općine 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Grad donirao madrace i klima-uređaje

Grad Čakovec donirao je Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec 10 madraca te 2 klima-uređaja. Gradonačelnik Stjepan Kovač i njegov zamjenik Mario Medved u petak, 22. kolovoza ujedno su obišli spomenuti odjel na kojem ih je primila voditeljica prim. dr. Marija Hegeduš Jungvirth, dr. med., spec. pedijatar.

- Grad Čakovec još od 2005. godine ponosno nosi titulu Grad - prijatelj djece. Stalno se trudimo da je „potvrdimo“ te poboljšamo uvjete i kvalitetu života djece, rekao je između ostalog Kovač, zahvalivši doktorici Jungvirth koja je ujedno voditeljica Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec - prijatelj djece, što „svojim radom, znanjem i umijećem daje i više nego cijelu sebe u posao koji obavlja“.

Doktorica Jungvirth istaknula je da Grad svake godine ima sluha za Odjel pedijatrije te podsjetila na niz prethodnih donacija. O aktualnoj je napomenula:

- Madraci su nam bili neophodni. Možete zamisliti kako je malim pacijentima spavati na dotrajalima. O vrijednosti klima-uređaja govori podatak da smo mi na 4. katu ispod kojeg je terasa te ljeti isijava velika vrućina.

V. Kelkedi 

Izvor: 3097