Gradovi i općine 26.10.2016. 09:16. Zadnja izmjena: 26.10.2016. 09:17.

Donacije međimurskih tvrtki

Hrvatska gorska služba spašavanja Čakovec ojačana novom opremom

U prostorima Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu prošli je utorak obavljena primopredaja nove opreme za Hrvatsku gorsku službu spašavanja Čakovec - specijalnog odjela za spašavanje na vodi koje je Službi donirala tvrtka Međimurske vode te baterijskih svjetiljki i dalekozora što je donacija tvrtke A/D electronic d.o.o. Čakovec.

Čakovečki HGSS osnovan je prije nešto više od dvije godine i otada je pribavio dva motorna čamca s prikolicama, osobno, kombi i teretno vozilo te različitu opremu za spašavanje i potražne akcije. Kako je rekao pročelnik HGSS-a - Stanice Čakovec Neven Putar, Služba danas ima 23 člana (dva spašavatelja, 14 pripravnika, sedam suradnika) - volontera različitih profesija koji se kontinuirano educiraju.

O potrebi postojanja Stanice govori i podatak da smo već na dan našeg osnivanja imali intervenciju – akciju spašavanja na rijeci Muri, istaknuo je uz ostalo Putar zahvaljujući na donaciji.

Cijenim rad HGSS-a općenito, i ovo je doista donacija od srca, a zapravo i sitnica u odnosu na ono što daju članovi HGSS-a tijekom svojih akcija, napomenuo je direktor A/D electronica Robert Hajdarović, dok je direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak pridodao da je donacija stigla u prave ruke.