Gradovi i općine 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Infrastruktura / Kultura-sport / Logoped

Općina Donji Vidovec u tijeku je izrade svog dijela projekta koji je zajedno sa susjednim općinama Donja Dubrava i Goričan dobio potporu fondova EU-a. Stoga se u Općini intenzivno izrađuje studija i planira opseg potrebnih radova i aktivnosti u poduzetničkoj sferi ove općine. Zapravo, radi se o poboljšanju infrastrukture u gospodarskim zonama i obnovljivim izvorima energije na rijekama. Za Općinu Donji Vidovec u okviru projekta za tu je namjenu rezervirano 11.000 eura.(zč)

Na 4. sjednici Općinskog vijeća Donje Dubrave, između ostalih proračunskih akata, donijet je i program javnih potreba u kulturi i sportu za ovu godinu.
Te će se potrebe financirati iz općinskog proračuna tako što je za kulturno-umjetničke udruge predviđeno 43.500 kuna, a za sportske 104.900 kuna.
Naznačeno je, ako u proračunu ne budu ostvareni planirani prihodi, sredstva će Općina korisnicima uplaćivati prema svojim mogućnostima. Svi korisnici sredstava dužni su Općinu izvijestiti o utrošku istih.(mg)

Svaki petak, počevši od 17. siječnja, u Dječjem vrtiću Klinčec u Donjoj Dubravi mali polaznici ove ustanove mogu koristiti uslugu logopedinje Marije Poljak, stručnu pomoć kod govora djece, koju donjomeđimurski vrtići do sada nisu imali .
Usluge logopeda, u suradnji s Općinom Donja Dubrava, zatražene su na inicijativu ravnateljice Dubravke Horvat. U razgovoru s 22 djece predškolske dobi, logopedinja je ocijenila da čak 18 djece treba određene vježbe u svladavanju čistog i tečnog govora, primjerenog djeci te dobi.
Općina će usluge logopeda platiti iz općinskog proračuna, a roditelji neće više morati voziti djecu na vježbe u udaljenija mjesta.(zč)

Izvor: 3066