Gradovi i općine 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Iz Šenkovca, Strahoninca, M. Subotice

Skupina mještana Šenkovca svojim je općinskim čelnicima poslala prijedlog kojim traže promjenu Detaljnog plana uređenja za dio mjesta kod poduzeća Keragranit i autobusne stanice u Ulici maršala Tita.
“Tamošnje, službeno, poljoprivredno zemljište je sve, samo ne to. Zaraslo je u korov, kosi se nekoliko puta godišnje. Vjerujemo da bi od prenamjene u građevinsko zemljište i parcelacije, odnosno prodaje gradilišta, Općina imala koristi, a svi smo spremni prodati zemljište za izgradnju kuća”, navode mještani.(vk)

Općinsko vijeće Strahoninca odlučilo je o imenima članova svog stožera za zaštitu i spašavanje. Stožer čine zamjenik načelnika Općine Josip Šipek, zatim Ferid Kašmo iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, Mladen Topolnjak iz Policijske uprave međimurske, zapovjednik civilne zaštite Općine Strahoninec Dragan Zdolec, komunalni redar Nenad Topličanec, zapovjednik DVD-a Strahoninec Danijel Patafta, Predrag Topličanec iz Elektre Čakovec i Jasna Cmrečnjak iz Županijske bolnice Čakovec. (vk)

MALA SUBOTICA
Javni radnici
jeftiniji od cvjećara
Općina Mala Subotica izradila je usporedbu troškova uređenja groblja i javnih površina prije i za vrijeme primjene instituta javnih radova. Za plaćanje cvjećara koji su obavljali spomenute poslove i ugovore o djelu tako je primjerice 2009. godine iz općinskog proračuna bilo utrošeno 276.859 kuna.
Tijekom ove je godine za isto izdvojeno 89.000 kuna, pri čemu je za plaće 15 djelatnika na javnim radovima bila osigurana 31.571 kuna, dok su se ostali troškovi odnosili na opremu, popravke mehanizacije i gorivo. Ove je sezone Općina kupila i strojeve u vrijednosti od 88.266 kuna – dvije kosilice i dva trimera, puhač za lišće… (vk)

Izvor: 3053