Gradovi i općine 19.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

IZLOŽBA STARINSKIH I NOVIH SORTI JABUKA

Udruga voćara, povrćara i vinogradara Sveti Martin na Muri, Savjetodavna služba i Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi organizatori su obilježavanja Svjetskog dana jabuke.

Vrijeme i mjesto održavanja postava nazvanog Izložba jabuka - starinske i nove sorte jabuka, je u utorak 20. listopada od 10 sati u kongresnoj dvorani Općine Sveti Martin na Muri. 

Sudionici izložbe su Udruga voćara, vinogradara i povrćara Sveti Martin na Muri, Agromeđimurje d.d., Međimurska udruga za integriranu proizvodnju voća, OPG Mladen Dobranić, OPG Stanko Trstenjak, Stare hrvatske voćke – Pavao Kovačević i Zdenka HorvatićMladen Srnec, Mali Mihaljevec i osnovne škole. 

Nakon izložbe i degustacije starinskih i novih sorti jabuka, u 17:00 sati će se održati predavanje „Koraci do eko znaka“ Natalije Peter-Hunjadi iz Savjetodavne službe čiji je cilj upoznati poljoprivredne proizvođače i zainteresiranu javnost o postupcima koji uvode poljoprivredno gospodarstvo u ekološku proizvodnju. Završetak izložbe je u 21:00 sat. (al)

Izvor: 3156